Få vores nyheder på mail

eSuperliga update 5. og 6. spillerunde

Nyhed   •   Nov 15, 2018 13:34 CET

Der er igen masser af spændende kampe på plakaten, når eSuperligaen blænder op for 5. og 6. spillerunde mandag og tirsdag i næste uge. Her kan vi blandt andet se frem til opgøret mellem ligaens to største forhåndsfavoritter, FC København og Brøndby. Samtidig bliver det interessant at se, om klubberne kan holde det tårnhøje niveau, de har lagt for dagen i de første fire spillerunder.

Opsummering af 3. og 4. runde og et kig på næste uge
I denne uges kampe så vi for alvor, hvad spillerne kan. Kampene i 1. og 2. runde var præget af, at alle lige skulle vænne sig til setuppet, tv-studiet og opmærksomheden. Nu er det tydeligt, at folk spiller deres eget spil og giver den mere gas, hvilket også har betydet, at flere underdogs er begyndt at bide fra sig.

I den kommende uge bliver det interessant at se, om spillerne kan blive ved med at bygge på deres niveau, som indtil videre har været tårnhøjt. I 5. runde er der lagt op til række spændende kampe, med opgøret mellem formstærke FC Midtjylland og forhåndsfavoritterne fra Vejle, som det på papiret mest interessante. Men man kommer ikke uden om, at næste uges helt store opgør står mellem FC København og Brøndby. Sidstnævnte har maksimumpoint efter de fire første runder, hvor specielt Daniel ”Dingo” Kristensen har været i en liga for sig selv. Men FCK-duoen med ”Marcuzo” og ”Agge” holder så høj international standard, at ingen kan vide sig sikre på point mod dem.

Ugens spillerportræt – Daniel ”Dingo” Kristensen
Er der én spiller, som har skilt sig ud i de første fire runder af eSuperligaen, så er det Brøndbys Daniel ”Dingo” Kristensen. ”Dingo” har i årevis været en utrolig dygtig spiller, men det virker som om, at FIFA 19 bliver hans helt store gennembrud på den internationale scene. Med ham på holdet er Brøndby ubesejret i eSuperligaen, hvor han har scoret 13 gange og kun lukket to mål ind i fire kampe. Derudover har ”Dingo” imponeret med sin evne til at lave de rigtige driblinger på de helt rigtige tidspunkter.

- Det er tydeligt, at Dingo skiller sig ud. Han spiller simpelthen helt fantastisk, og jeg er næsten i tvivl, om han overhovedet bliver slået i den her eSuperliga, siger FIFA-ekspert på Dplay og Canal 9, Simon Juul Mortensen, som bakkes op af kollega Jacob Nørmark Hansen:

- Det er bare en fornøjelse at se, hvordan han sætter nye standarder for, hvordan spillet skal forstås og udføres.

5. runde – udvalgte kampe

Mandag den 19. november kl. 17.15 på Dplay og Canal 9
eSuperligaen, 5. runde
FC Midtjylland - Vejle Boldklub
FC Midtjylland har med ni point for fire kampe formentlig fået en start på ligaen, der matcher målsætningen om at være en fast del af toppen. Modsat har pointhøsten hos forhåndsfavoritterne fra Vejle ikke flugtet med ambitionerne. Fem point efter fire kampe, når man på papiret har en af ligaens stærkeste mandskaber, er ikke godt nok. Hvis FC Midtjylland tager sejren i denne kamp, så kradser krisen for alvor i Vejle.

Mandag den 19. november kl. 18.15 på Dplay og Canal 9
eSuperligaen, 5. runde
Silkeborg IF - FC København
FC København bliver en kæmpe mundfuld for Silkeborg, som ikke har fået den bedste start. Med fire point efter de fire første runder skal de også til at komme i gang, hvis drømmen om slutspillet skal holdes i live. Jesper ”Pilm” Prang virker dog til at være i sit livs form, og hvis han kan tage en sejr i sit opgør, så er alle muligheder åbne for at levere en lille overraskelse.

Mandag den 19. november kl. 20.45 på Dplay
eSuperligaen, 5. runde
Vendsyssel - FF Hobro IK
En kamp som eksperter og feinschmeckere har set frem til. Begge mandskaber har unge spillere, der er på vej mod den danske FIFA-himmel. Hobro kunne sagtens have stået med tre point mere, men måtte indkassere et nederlag mod Lyngby i sidste sekund. Vendsyssel har også fået en udmærket start og virker til at have fundet sig tilpas på den store scene. Rundens ”one-to-watch”.

Øvrige kampe i 5. runde mandag den 19. november

AGF - Lyngby BK kl. 17.15 på Dplay
AC Horsens - OB kl. 18.15 på Dplay og Canal 9
Esbjerg fB - Brøndby IF kl. 19.30 på Dplay og Canal 9
AaB - FC Helsingør kl. 19.30 på Dplay
SønderjyskE - Randers FC kl. 20.45 på Dplay og Canal 9

6. runde – udvalgte opgør

Tirsdag den 20. november kl. 17.15 på Canal 9 og Dplay
eSuperligaen, 6. runde
FC Midtjylland - AaB
Begge klubber viste flotte takter i 3. og 4. runde, hvor særligt AaB’s Asger ”Aagaard” Berendt Aagaard virkelig imponerede, på trods af at han ikke var med i første uge. Hos FC Midtjylland var Niklas ”Niller” Stensgaard fuldstændig ustyrlig, da han smadrede Sønderjyskes Rabeck med hele 10-1. Der er derfor lagt op til en spændende kamp, hvor AaB med en sejr kan bringe sig nærmere top-8.

Tirsdag den 20. november kl. 19.30 på Canal 9 og Dplay
eSuperligaen, 6. runde
FC København-Brøndby IF
Det her er kampen, som rigtig mange har ventet på, siden eSuperligaen blev annonceret. De måske fire bedste spillere i eSuperligaen mod hinanden. Det kommer helt sikkert til at blive et stærkt opgør, hvor følelserne vil sidde uden på tøjet hos både spillere og tilhængere. Og forhåbentlig kommer vi til at se massiv opbakning til begge mandskaber i studiet.

Tirsdag den 20. november kl. 20.45 på Dplay
eSuperligaen, 6. runde
Silkeborg IF-Lyngby BK
Silkeborg er kommet godt fra start, og slog noget overraskende Randers i mandags. Lyngby spillede virkelig flot mod et rigtig stærkt Hobro hold tirsdag, og derfor tyder meget på et helt lige opgør. Begge hold ligger i den tunge ende af top-8, som kvalificerer sig til slutspillet, og de vil med garanti gøre alt for at holde deres position.

Øvrige kampe i 6. runde tirsdag den 20. november

AC Horsens - Esbjerg fB kl. 17.15 på Dplay
Vendsyssel FF - AGF kl. 18.15 på Dplay og Canal 9
Hobro IK - OB kl. 18.15 på Dplay
SønderjyskE - FC Helsingør kl. 19.30 på Dplay
Randers FC - Vejle Boldklub kl. 20.45 på Dplay og Canal 9