Få vores nyheder på mail

eSuperliga update 9. og 10 runde

Nyhed   •   Nov 30, 2018 10:01 CET

Der venter med garanti endnu et par medrivende runder af eSuperligaen i den kommende uge. Her bliver det spændende at se, hvem der stepper op, når det handler om at sikre sig de point, som kan være afgørende i kampen om at komme i top-8, og dermed sikre sig en plads til den store Playoff i Forum den 17. december. Der er også lagt op til et par spændende opgør mellem Brøndby og Lyngby samt Randers og FC Midtjylland. De bør byde på masser af underholdning.

Opsummering af 7. og 8. runde
Dem, der overværede kampen i 8. runde mellem Brøndby og AGF, glemmer den nok aldrig. Brøndby var godt på vej mod en samlet sejr og førte med 4-2 samlet, men med 20 minutter tilbage af sidste kamp fik ”Fredberg” rødt kort og så gik Fatih ”FifaÜstun” Üstun målamok. Han hamrede nemlig fire mål ind og sikrede på den måde AGF sejren og andenpladsen i eSuperligaen. En kamp som blandt FIFA-fans allerede er gået over historien.

9. og 10. runde – hvad har vi i vente?
Det er nu offentliggjort, at playoffs skal spilles på en kæmpe scene i Forum i København med plads til op mod 8.000 tilskuere og en samlet præmiesum på hele 365.000 kroner. Spillerne vil derfor gøre alt for sikre sig en plads i top-8 og dermed få lov til at udleve drømmen om at spille live foran et kæmpe publikum. Det betyder, at vi får helt vildt intense kampe i grundspillets næste runder. Følelserne kommer til at sidde uden på tøjet, og vi vil se kæmpe jubelscener og spillere, der får knust deres drømme.

Ugens spillerportræt – Fatih ”FifaÜstun” Üstun
Vi starter med lidt knastør statistik, som dog nok vil få en del til at spærre øjnene op: AGF’s Fatih ”FifaÜstun” Üstun har i eSuperligaens første otte kampe banket 36 mål i kassen. Det giver et scoringsgennemsnit på imponerende 4,5 mål pr. kamp. Derfor topper Fatih ”FifaÜstun” Üstun da også topscorerlisten. FIFA-miljøet har aldrig været i tvivl om Fatihs talenter og evner på den virtuelle grønsvær, men han har formået at tage sit spil til exceptionelle højder i FIFA 19. Det virker ikke til, at nogen har svar på, hvordan han skal lukkes ned i 90 minutter.

- ”FifaÜstuns” spidskompetencer ligger helt klart i afslutningerne, hvor han er mere præcis end nogen andre i ligaen. Han evner også at skyde fra positioner, der ofte overrasker og dermed næsten er umulige at forsvare imod, lyder analysen af den aarhusianske målmaskine fra kommentator og FIFA-ekspert Jacob Nørmark Hansen.

Og han bakkes op af ekspert-makker, Simon Juul Mortensen, som også er imponeret over AGF’s bomber.

- ”FifaÜstun” har kontrakt med Mesut Özils FIFA-hold, men er lejet ud til AGF. Han er efter min mening den bedste målscorer i FIFA 19 i verden, konkluderer Simon Juul Mortensen.

9. runde – udvalgte kampe

Mandag den 3. december kl. 18.15 på Dplay og Canal 9
eSuperligaen, 9. runde
Brøndby IF - Lyngby BK
Brøndby led et grotesk og smertefuldt nederlag mod AGF i forrige runde. De skal nu møde Lyngby, der virkelig ser ud til at have vind i sejlene. Det bliver derfor spændende at se, om Brøndby-spillerne kan rejse sig mentalt og slå de upåagtede Lyngby-drenge, som lige nu holder en flot fjerdeplads i eSuperligaen

Mandag den 3. december kl. 19.30 på Dplay og Canal 9
eSuperligaen, 9. runde
Randers FC - FC Midtjylland
FC Midtjylland startede sæsonen godt ud, mens Randers FC fik en noget mere svingende start. Nu er momentum skiftet en smule. Midtjyderne har tabt tre ud af deres seneste fem opgør og kan ikke føle sig sikre på noget som helst i den nuværende situation. Randers ser derimod endelig ud til at være kommet i gang anført af en sprudlende Mohamad Al-Bacha.

Mandag den 3. december kl. 20.45 på Dplay og Canal 9
eSuperligaen, 9. runde
OB - AGF
OB-drengene var af mange anset for at være forholdsvis sikre på en playoff-placering, men svingende resultater og sygdom har betydet, at de skal til at stramme sig gevaldigt an, hvis de skal med i top-8. OB skal derfor ud og have point mod ligaens nummer to, AGF, og den helt forrygende Fatih ”FifaÜstun” Üstun, hvis de vil holde håbet i live. Det bliver svært mod aarhusianerne, men de vil helt sikkert kæmpe til det sidste.

Øvrige kampe i 9. runde mandag den 3. december
Vejle Boldklub - FC Helsingør kl. 17.15 på Dplay og Canal 9
Hobro IK - Esbjerg fB kl. 17.15 på Dplay
AaB - SønderjyskE kl. 18.15 på Dplay
Randers FC - FC Midtjylland kl. 19.30 på Dplay og Canal 9
FC København - AC Horsens kl. 19.30 på Dplay
Silkeborg IF - Vendsyssel FF kl. 20.45 på Dplay

10. runde – udvalgte kampe

Tirsdag den 4. december kl. 17.15 på Dplay og Canal 9

eSuperligaen, 10. runde
AGF - Esbjerg fB
Daniel ”Chrøis” Chrøis og Christian ”Qack” Lillebæk fra Esbjerg er endelig kommet i gang, og med en syvendeplads og 13 point af 24 mulige skal vi tage dem seriøst til en plads i top-8. De skal dog op imod ligaens nummer to, som både forstår at spille tætte opgør med Niklas ”Niller” Jakobsen og helt vilde kampe med mål-jukeboxen Fatih ”FifaÜstun” Üstun. Det bliver en rigtig svær kamp for Esbjerg, men med den rette forberedelse kan de godt følge med.

Tirsdag den 4. december kl. 19.30 på Dplay og Canal 9
eSuperligaen, 10. runde
Hobro IK - FC København
FC København, der igen er uden ”Agge”, skal op imod en af overraskelserne fra de første seks runder. Hobro skal have point på tavlen igen, efter de er rykket ned i den kedelige halvdel af tabellen. FC Københavns ”MadsR” spiller rigtig god FIFA, men kan komme i problemer her. ”Marcuzo” havde absolut heller ikke den bedste dag tirsdag mod Sønderjyske, og det skal Hobro forsøge at udnytte.

Tirsdag den 4. december kl. 20.45 på Dplay og Canal 9
eSuperligaen, 10. runde
OB - Silkeborg IF
Silkeborg gik fra sidste uge med tre point af seks mulige. Men især skuffelsen over at gå fra arenaen med nul point mod Vejle, efter ”Pilm” ellers vandt første opgør 4-0, sidder måske stadig i Silkeborg-spillerne. OB fik nul point med fra de seneste runder og skal især rejse sig fra den omgang tæv, de fik mod FC København. Det ændrer dog ikke på, at fynboerne bør være knebne favoritter til dette opgør.

Øvrige kampe i 10. runde tirsdag den 4. december
FC Helsingør - FC Midtjylland kl. 17.15 på Dplay
Brøndby IF - Vendsyssel FF kl. 18.15 på Dplay og Canal 9
Randers FC - AaB kl. 18.15 på Dplay
Vejle Boldklub - SønderjyskE kl. 19.30 på Dplay
Lyngby BK - AC Horsens kl. 20.45 på Dplay