Få vores nyheder på mail

eSuperliga update: Playoffs

Nyhed   •   Dec 14, 2018 20:28 CET

eSuperliga update: Playoffs

eSuperligaens grundspil er overstået, og vi kan nu se frem til det, alle klubberne har kæmpet om: Det storslåede playoff-event i Forum mandag den 17. december. Grundspillet viste, at den danske FIFA-scene holder international topklasse, og spillerne har i den grad leveret spændende kampe, imponerende spil og tonsvis af scoringer af ypperste kaliber.

Tæt kamp om playoff-pladserne: Opsummering af sidste runde
Der var spænding til det sidste om, hvem der skulle løbe med de sidste pladser i playoffs, da eSuperligaens grundspil blev afsluttet onsdag aften.

Resultaterne betød, at Silkeborg IF og FC Midtjylland lige nøjagtig fik klemt sig ind i top-8, mens AC Horsens, med samme antal point som SIF og FCM, sammen med AaB måtte konstatere, at sæsonen er slut for deres vedkommende.

Dermed er de otte klubber, som er klar til playoffs i Forum AGF, FC København, Randers FC, Brøndby IF, Lyngby BK, Vejle Boldklub, Silkeborg IF og FC Midtjylland.

Playoffs i Forum – hvad vi har vi i vente?
Der venter spillere og klubber intet mindre end den absolut største FIFA-begivenhed i Danmark nogensinde. 16 klubber startede turneringen, og nu skal de otte tilbageværende kæmpe om den samlede præmiesum på 365.000 kroner foran et publikum, som uden tvivl vil skabe en elektrisk stemning.

- Det bliver for vildt! Showet kommer til at være en kæmpe milepæl i Dansk FIFA-historie. Aldrig har danske FIFA-spillere skulle præstere på så stor en scene, om så mange penge og for så mange seere rundt omkring i de danske hjem, siger FIFA-ekspert Jacob Nørmark Hansen.

Han bakkes op af Simon Juul Mortensen, som også har gjort sig som FIFA-ekspert på transmissionerne fra grundspillet.

- Jeg forventer, at vi vil se noget helt fantastisk FIFA, og at vi oplever den fede stemning, som også har været i studiet, men i meget større skala. Jeg ser frem til at opleve den største FIFA-turnering på dansk jord, og det største tilskuerevent indenfor FIFA i verden, siger Mortensen.

Favoritterne
AGF viste sig som grundspillets stærkeste hold og sluttede på toppen af tabellen foran FC København. Det bliver derfor spændende at se, om aarhusianerne kan tage storformen med ind til de afgørende kampe. Her bliver det essentielt, at målmaskinen Fatih ”FifaÜstun” Üstun kan opretholde sit imponerende gennemsnit på 4,1 kasser pr. kamp.

FC København får dog den tidligere dobbelte verdensmester August ”Agge” Rosenmeier tilbage, og med ham på holdkortet tipper favoritrollen lige nøjagtig over på københavnerne. Men de andre mandskaber er ikke mange procent efter, og der er derfor lagt op til nogle enormt spændende kampe.

Brøndby og Randers skal bestemt også tages seriøst, når der først bliver fløjtet op, og så bliver det interessant at se, hvad Lyngby kan præstere. Klubben overraskede med en femteplads i grundspillet, og det var der ikke mange, der havde tippet på forhånd.

Playoffs, mandag den 17. december på Dplay og Canal 9 - DIREKTE fra Forum

Kvartfinale 1, kl. 15.15
eSuperliga, playoffs i Forum København
Randers FC - Vejle Boldklub
Anført at den tidligere verdensmester Mohamad Al-Bacha viste Randers FC forrygende form i den sidste del af grundspillet. Men Vejle stiller med det unge stjerneskud Mikkel ”LordHjort” Bach, som bare er blevet bedre og bedre igennem turneringen, så Al Bacha og hans makker Hassan ”HassanPlayer”Al-Saraf må ikke tage noget forgivet, hvis de vil videre til semifinalen.

Kvartfinale 2, kl. 15.15
eSuperliga, playoffs i Forum København
Brøndby IF – Lyngby BK
Lyngbys ”Kaalby” og ”Aldin” bør gå ind til denne kamp med tro på egne evner. De slog Brøndby i grundspillet, og har intet at tabe i denne kvartfinale, som der nok ikke var mange der havde forventet, at de nåede frem til. Brøndby-spillerne ”Dingo” og ”Fredberg”, som var blandt forhåndsfavoritterne til titlen, har været lidt inde i en formkrise, så måske venter der en overraskelse i dette opgør.

Kvartfinale 3, kl. 16.30
eSuperliga, playoffs i Forum København
FC København – Silkeborg IF
Med August ”Agge” Rosenmeier og Marcus ”Marcuzo” Jørgensen på holdet er FCK lidt eSuperligaens svar på Galacticos. FCKerne cruisede sig til en andenplads i gruppespillet, så de bør ikke få problemer med at sende Silkeborg ud af turneringen. Silkeborg kommer dog til playoffs med god tro på tingene og kan spille frit, da ingen har de store forventninger til dem. Det kan muligvis give dem det ekstra der skal til for at kunne slå FC København.

Kvartfinale 4, kl. 16.30
eSuperliga, playoffs i Forum København
AGF – FC Midtjylland
AGF havde stor succes i grundspillet, hvor man sluttede som nummer et anført af en fuldstændig forrygende Fatih ”FifaÜstun” Üstun. Han holdte et voldsomt scoringsgennemsnit i de kampe, han var med i. Og da FCMs Nicklas ”Niller” Stensgaard er den spiller, der har scoret flest mål af alle i grundspillet (54), så er der lagt op til målrig affære mellem de to jyske klubber.


Semifinale 1, kl. 18.00
eSuperliga, playoffs i Forum København
vinder kvartfinale 1 – vinder kvartfinale 2

Semifinale 2, kl.19.30
eSuperliga, playoffs i Forum København
vinder kvartfinale 3 – vinder kvartfinale 4


Grand Final, kl. 21.00
eSuperliga, playoffs Forum København
vinder semifinale 1 – vinder semifinale 2