Få vores nyheder på mail

Fodbold på Kanal 5, 6'eren og Eurosport 2 i uge 36

Nyhed   •   Aug 28, 2018 11:34 CEST

Onsdag den 5. september kl. 19.30 på Kanal 5
Testkamp
Slovakiet – Danmark
Direkte fra City Arena i Trnava, Slovakiet. Det er efterårets første landskamp for Danmark, som efter sommerens VM i Rusland skal se, om holdet stadig fungerer. William Kvist har sagt farvel til landsholdet, og det bliver derfor interessant at se, hvem landstræner Åge Hareide vælger at bruge på den centrale midtbane i stedet. Et bud kunne være Fiorentina-spilleren Christian Nørgaard, som kan få landsholdsdebut, hvis han kommer på banen. Kampen fungerer som test forud for første opgør i Nations League søndag den 9. september.
Kommentatorer: Peter Piil og Brian Laudrup.


Torsdag den 6. september kl. 20.00 på 6’eren
Nations League A, gruppe 1
Tyskland – Frankrig
Direkte fra Allianz Arena i München. Var der to hold, som havde modsatrettede oplevelser med sommerens VM-slutrunde i Rusland, så var det Tyskland og Frankrig. Tyskerne røg ud i gruppespillet, hvor det blev til en enkelt sejr og to nederlag. Et resultat som var det dårligste, Tyskland nogensinde har præsenteret ved et VM. Anderledes succesfuldt endte det for Frankrig, som blev verdensmester for anden gang i historien. Vi glæder os til at se, hvordan de to mandskaber tackler den nye landskampssæson og Nations League, hvor der i sidste ende er pladser til EM 2020 på spil.
Kommentatorer: Peter Piil og Morten Bruun


Torsdag den 6. september kl. 20.40 på Eurosport 2
Nations League B, gruppe 4
Wales – Irland
Direkte fra Cardiff City Stadium. Det er første kamp i Danmarks gruppe i Nations League, når Wales med verdensstjernen Gareth Bale tager imod Irland. De to lande var også i pulje sammen i kvalifikationen til VM i Rusland. Her endte det første opgør i Dublin 0-0, mens irerne vandt 1-0 ude over Wales og derfor kommer til Cardiff med gode minder. Irland sluttede i øvrigt på andenpladsen i gruppen og mødte Danmark i en playoff-kamp om at komme til VM, og det husker vi jo alle, hvordan sluttede.
Kommentatorer: Thomas Gravgaard og Mads Junker


Fredag den 7. september kl. 17.30 på Kanal 5
EM-kvalifikationen, gruppe 3
Danmark U21 – Finland U21
Direkte fra Aalborg Portland Park. Det gælder jagten på førstepladsen i Gruppe 3, når Danmark fredag aften tager imod Finland. Her er en sejr påkrævet for det danske U21-landshold, hvis det stadig skal holde trit med Polen, som lige nu sidder på den førsteplads, der giver direkte adgang til EM-slutrunden i Italien og San Marino i 2019. Sidst Danmark mødte Finland, blev det i øvrigt til en knusende 5-0-sejr på udebane til Niels Frederiksens tropper, som derfor må tage favoritværdigheden på sig til opgøret i Aalborg.
Kommentatorer: Casper Høygård og Lars Jacobsen

Lørdag den 8. september kl. 20.45 på 6’eren
Nations League A, gruppe 4
England – Spanien
Direkte fra Wembley Stadium i London. I sommer drømte englænderne større og større, som VM i Rusland skred frem, men sangene om ”It’s Coming Home” døde på vanlig vis ud i en ærefuld fjerdeplads efter semifinalenederlaget til Kroatien. Slutrunden tændte dog en ild i engelsk landsholdsfodbold, og det bliver derfor spændende at følge, om England kan bære den gode form videre i Nations League. Her venter Spanien og den tidligere Barcelona-træner Luis Enrique, som står foran sin første opgave som spansk landstræner.
Kommentatorer: Peter Piil og Lars Jacobsen

Søndag den 9. september kl. 16 på Kanal 5
Nations League B, gruppe 4
Danmark – Wales
Direkte fra Ceres Park i Aarhus. Nations League er Uefas nye tiltag for at gøre testkampe lidt mere spændende. Hvis kvalifikationen til EM i 2020 skulle glippe gennem det normale kvalifikationsspil, er der nemlig også en mulighed for at spille sig til slutrunden via Nations League. Her er Danmark i gruppe med Wales og Irland. Første kamp gælder Wales med Real Madrid-stjernen Gareth Bale i spidsen, så der er lagt op til, at tilskuerne i Aarhus får smæk for skillingen. Det bliver samtidig spændende at se, hvor det danske landshold står efter sommerens VM-slutrunde.
Kommentatorer: Peter Piil og Brian Laudrup.

Søndag den 9. september kl. 20.45 på 6’eren
Nations League A, gruppe 1
Frankrig – Holland
Direkte fra Stade de France i Paris. Der venter med garanti de franske verdensmestre solid opbakning, når de for første gang siden sommerens VM-triumf skal spille på eget græs. Her kan franskmændene se frem til et møde med Holland, som har haft det svært de sidste par år. Den stolte fodboldnation missede både kvalifikationen til EM 2016 og VM 2018. Det er derfor op til landstræner Ronald Koeman at få ”Oranje” på ret kurs. Den tidligere Barcelona-legende er den femte hollandske landstræner siden 2104.
Kommentatorer: Anders Bank-Rasmussen og Mikkel Bischoff