Få vores nyheder på mail

Olympisk update fra Discovery Networks/Eurosport

Nyhed   •   Feb 21, 2018 21:21 CET

Velkommen til endnu en olympisk update fra Discovery Networks Danmark/Eurosport. Her opdaterer vi dig på Vinterlegene med indsigt, indhold og kommentarer fra Eurosports eksperter.

Vinter-OL sendes frem til den 25. februar på Kanal 5, Eurosport 1, og Eurosport 2. Du kan desuden se eller gense hvert et øjeblik af Vinterlegene på streamingtjenesten Eurosport Player.

For fuld programoversigt over OL-dækningen på Kanal 5, Eurosport 1 og Eurosport 2 klik her (opdateres løbende).

Slut for curling-herrerne... 

De danske curlingherrer rejser slukørede hjem fra vinter-OL i PyeongChang efter kun at have vundet to kampe og tabt syv.

Onsdag morgen var Team Stjerne i aktion for sidste gang, da de stod overfor verdensranglistens nummer 1 fra Canada. Canada var overlegne fra første sten, og danskerne besluttede at give op efter syvende ende.

Målsætningen for Team Stjerne var at ende i top seks, men det har de danske herrer altså ikke formået. Kanal 5 og Eurosports ekspertkommentator, Lene Nielsen, mener, at Team Stjerne ikke har ramt niveauet som hold:

- De har ikke ramt ugen som hold, og når de så individuelt har ramt et højt niveau, så har der hele tiden været en eller to, der har haltet lidt efter. De har ikke fået spillet derop, hvor man skal, for at være med på det her niveau.

Danmark slutter OL på en 10. plads og dermed sidst ved mændenes curling-turnering.

... Og slut for curling-damerne

Team Dupont har ligeledes sat deres sidste sten ved vinter-OL. Onsdag var de danske kvinder i aktion to gange, mod henholdsvis Schweiz og værterne fra Sydkorea. Natten til onsdag var modstanderen Schweiz, og her blev det til et knebent nederlag på 6-4 til de danske kvinder. I eftermiddagskampen fik de danske piger ganske enkelt en curlinglektion af værterne fra Sydkorea. Efter syvende ende gav Team Dupont op efter koreanerne tog tre point og bragte sig op på 9-3.

Lene Nielsen, der er Kanal 5 og Eurosports ekspertkommentator under OL, og som sammen med makkeren Casper Høygård har kommenteret alle de danske kampe på Kanal 5, synes dog alligevel, at pigerne har formået at være med i kampene langt hen ad vejen:

- Team Dupont får en masse nederlag, og det tror jeg egentlig også de havde forventet. Jeg synes, de har bidt meget godt fra sig alligevel. I mange af kampene har de formået at følge lidt med, men man har hele tiden siddet med den her ide om, at det ikke ville holde hjem, fordi de har jagtet, i stedet for at være dem, der kom afsted i front. Jeg tror, det er som de har forventet, jeg tror bare de skal være rigtig glade og stolte over, at de slår en nation som Canada.

Lene Nielsen, som to gange tidligere har repræsenteret Danmark ved OL i curling, har været mest begejstret for den danske viceskipper:

- Jeg synes Denise har gjort det super godt. Hun er også den mest erfarne af dem, så man går også ind og forventer det, men jeg synes hun har tacklet opgaven rigtig godt i forhold til ,at hun altså også er den der er nede i den ende, hvor de to unge holder til. Denise har haft en stor opgave med at holde dem med inde, så jeg vil sige, at Denise har været den bedste danske kvinde under turneringen.

Skuffet Lindsey Vonn forlader PyeongChang

Lindsey Vonn måtte endnu engang se sig slået, da hun i dag onsdag måtte nøjes med en bronzemedalje ved kvindernes styrtløb.

Amerikaneren var efter løbet meget berørt af hele situationen. Onsdagens styrtløb var nemlig hendes sidste OL-løb i karrieren:

- Jeg havde håbet, at jeg kunne vinde for min farfar, men sådan gik det ikke. Men jeg har givet alt, og jeg er meget stolt af det, som jeg har opnået, siger den amerikanske stjerne til Eurosport efter løbet.

Sejren gik til Sofia Goggia, som er den første italiener i historien til at vinde kvindernes styrtløb ved vinter-OL. Nordmanden Ragnhild Mowinckel tog sølvmedaljen.

Norge sætter ny rekord

Norge bliver ved med at score medaljer ved legene i PyeongChang. Onsdag blev den norske langrendsløber Margit Bjørgen historiens mest vindende vinterolympiske atlet i forhold til antallet af medaljer.

Bjørgen vandt sammen med Maiken Falla bronze i holdstafet på distancen 7,5 kilometer, hvilket sikrede Bjørgen karrierens 14. olympiske medalje.

Norge fører også det samlede medaljeregnskab. De har vundet 32 medaljer, heraf 12 af guld. 

Javascript: <script src="https://content.jwplatform.com/players/4cqo2YVC-9GtHyOIQ.js"&gt;&lt;/script&gt;

Iframe: <div style="position:relative; padding-bottom:56.25%; overflow:hidden;"><iframe src="https://content.jwplatform.com/players/4cqo2YVC-9GtHyOIQ.html" width="100%" height="100%" frameborder="0" scrolling="auto" allowfullscreen style="position:absolute;"></iframe></div>