Få vores nyheder på mail

Vær med til at afgøre, hvem der skal løbe med priserne ved Dansk Fodbold Award 2017

Nyhed   •   Mar 06, 2017 11:02 CET

Når Kanal 5 blænder op for Dansk Fodbold Award 2017 i Forum Horsens, er det med flere af de største fodboldprofiler på nomineringslisten.

I kategorien 'Oddset Årets Mandlige Spiller' er fire af de største profiler fra landsholdet repræsenteret. Andreas Christensen, der imponerer i defensiven for Mönchengladbach, Christian Eriksen, der leverer pragtpræstationer i Tottenham hver uge, Kasper Schmeichel, der i seneste sæson bidrog til Leicesters overraskende Premier League-mesterskabstitel og ikke mindst Thomas Delaney, der regerede midtbanen for FC København, inden han i vinterpausen skiftede til Werder Bremen i den tyske Bundesliga, er alle nominerede, og seerne kan være med til at bestemme, hvem af de fire, der skal løbe med titlen som 'Oddset Årets Mandlige Spiller'.

På kvindesiden er Pernille Harder, der sidste år blev kåret som 'Årets Kvindelige Spiller' ved Dansk Fodbold Award 2016, nomineret i selvsamme kategori, hvor hun i år er oppe imod Janni Arnth, der til dagligt spiller i Linköping FC, Katrine Veje, der betragtes som en af de mest eksplosive spillere i kvindefodbolden og Nadia Nadim, der fremstår som en af kvindefodboldens store rollemodeller.

Fodboldåret har endnu engang budt på adskillige pragtscoringer, som også hyldes ved Dansk Fodbold Award 2017 på Kanal 5. De udvalgte scoringer er Mikkel Hedegaards mål mod FC Midtjylland, hvor han med sit eneste Superliga-mål nogensinde flugtede bolden i mål til perfektion og dermed bidrog til sidste års sølvkamp. André Bjerregaard fra AC Horsens udgør den anden nominering i kategorien 'Carlsberg Årets Mål', da han mod Viborg udførte det man i fodboldsprog kalder en perfekt tre-trins-raket; en retningsbestemt brysttæmning, et delikat løft over en modspiller efterfulgt af en velplaceret flugter. FC Midtjyllands Simon Kroon er også med på listen, da han, inden skiftet fra SønderjyskE, mod OB leverede en ekvilibristisk hælscoring. Christian Eriksen står for den sidste nominering for det mål, han leverede mod Kasakhstan i VM-kvalifikationen i Parken, da han fra midten spadserede ned gennem tre modspillere og herefter fandt vejen til det lange hjørne.

Desuden er Mads-Kristoffer Kristoffersen, Jens Maae, Jakob Kehlet og Michael Tykgaard nominerede i kategorien 'Årets Dommer', mens Spjald IF, Svaneke IK, Melby-Liseleje IF og Østerbro IF er oppe imod hinanden i kategorien 'Årets Fodboldklub'. Kasper Dolberg blev i sidste uge overrasket med sin nominering til 'Langelænder Årets mandlige Talent', og på kvindesiden er Sara Thrige Andersen fra Kolding Q, Nicoline Sørensen fra Brøndby IF, Laura Frank fra Fortuna Hjørring og Maria Lindblad Christensen også fra Fortuna Hjørring nominerede i kategorien 'Årets Kvindelige Talent'.

Du kan afgive din stemme på: www.dfa17.dk og være med til at bestemme, hvem der skal løbe med titlen som 'Oddset Årets Mandlige Spiller', 'Årets Kvindelige Spiller' og 'Carlsberg Årets Mål'. Stemmer du på 'Oddset Årets Mandlige Spiller', er du med i lodtrækningen om en plads på Verdens Bedste Fodboldrejse. I de andre kategorier udlodder vi VIP-billetter til jubilæumskampen mellem Danmark og Tyskland, der spilles i juni.

De øvrige nominerede ved Dansk Fodbold Award 2017 er:
'Årets Alka Superligaspiller': Andreas Cornelius, Frederik Rønnow, Mathias 'Zanka' Jørgensen og Thomas Delaney
'Årets Træner': Alexander Zorniger, Bo Henriksen, Ståle Solbakken og David Nielsen
'Årets 3F Ligaspiller': Florentina Olar, Simone Boye Sørensen, Theresa Nielsen og Nanna Christiansen
'Langelænder Årets mandlige Talent': Kasper Dolberg, Jeppe Højbjerg, Marcus Ingvartsen og Pione Sisto
'Hall of Fame': Optages under showet den 20. marts kl. 20.00 på Kanal 5