Få vores nyheder på mail

Canal 9 og Dplay er klar med mere FIFA

Pressemeddelelse   •   Jun 14, 2019 08:00 CEST

Brøndby og FCK mødte hinanden i finalen til eSuperliga sæson 2, og skal derfor repræsentere Danmark under den nye turnering 'Nordic Masters', hvor der kæmpes om titlen som det bedste Skandinaviske FIFA-hold. Fotokredit: Krestine Havemann

Søndag den 16. juni 2019 afvikles FIFA-turneringen ’Nordic Masters’ for første gang i forbindelse med gaming-festivalen ’Dreamhack Summer 2019’ i Jönköping, Sverige. Seerne kan følge med på både Canal 9 og Dplay, når alt sættes ind for at vinde titlen som det bedste Skandinaviske FIFA-hold. Storfavoritterne til titlerne er de to danske hold fra FCK og Brøndby.

De nationale FIFA-ligaer i Skandinavien er stormet frem, og nu kommer endnu en professionel turnering i FIFA med turneringen ’Nordic Masters’, som Dreamhack står bag. Her mødes den absolutte top af skandinaviske FIFA-stjerner i direkte duel i slaget om Skandinavien og æren af at kunne kalde sig det bedste FIFA-hold Norden. Nordic Masters er en endagsturnering med deltagelse af i alt seks hold: guld- og sølvvindere fra hver af de tre skandinaviske FIFA-ligaer: eSuperliga, eAllsvenskan og Altibox eSerien. De danske spillere fra FCK og Brøndby er tippet som absolut storfavoritter.

- Vi har opbygget en solid position indenfor esport med to succesfulde sæsoner af eSuperligaen, og vi glæder os derfor til at give seerne endnu mere FIFA i absolut topklasse. Spillerne fra FCK og Brøndby IF går ind i ’Nordic Masters’ som storfavoritter, så der venter de danske fans en vild søndag, når man skal se dem i aktion mod deres nordiske naboer, sigersportsdirektør Anders Bay og fortsætter:

- I forhold til den traditionelle sportsdækning, er esport et område, som for os og branchen, stadig er relativt nyt terræn, men som vi selvfølgelig indtager med den seriøsitet og professionalisme, som er kendetegnende for vores klassiske sportsdækning. Nordic Masters bliver ingen undtagelse, og vi glæder os til at trække endnu flere FIFA-glade seere til skærmen til en venskabelig nordisk nabokamp med virtuel bold i absolut verdensklasse.

’Nordic Masters’ kan ses direkte på Canal 9 og Dplay søndag den 16. juni fra kl. 12.00, hvor de kendte kommentatorer og eksperter fra eSuperligaen, Jesper Simo, Jacob Nørmark, Jacob Jørgensen og Dennis Nordenbøl kommer til at guide seerne igennem turneringen.

Turneringen bliver afholdt i forbindelse med verdens største esports-festival ’DreamHack Summer 2019’, og derved får de tusindvis af besøgende esports-fans mulighed for at opleve professionel FIFA i særklasse, ligesom de mange fans kommer til at bidrage med en helt særlig stemning omkring ’Nordic Masters’.

I september 2018 skabte Discovery Networks Danmark, DreamHack og Dvisionsforeningen FIFA-ligaen eSuperliga, der nu har kørt med stor succes over i 2 sæsoner. Vinderen af sæson 2 blev fundet i april, hvor F.C. København kunne løfte mesterskabstrofæet, efter de slog de dobbelte klubverdensmestre i FIFA fra Brøndby IF foran 1500 stemningsfulde tilskuere i K.B. Hallen i København. De to klubber er derved som guld- og sølvvindere af eSuperliga kvalificeret til ’Nordic Masters’.

Til ’Nordic Masters’ vil de i alt seks hold blive fordelt i to grupper med tre hold i hver, hvor alle møder alle. De to bedste hold fra hver gruppe går videre til semifinalerne, hvorefter det hele afgøres i en Grand Final, hvor ikke alene æren om den bedste klub i Norden står på spil, men også præmiepuljen på 67.000 kroner, der går udelukkende til de samlede vindere af Nordic Masters.

Første kamp fløjtes i gang kl. 12.15, mens Grand Final forventes at starte cirka kl. 20.45. Alle gruppekampe og semifinaler spilles bedst af 2 (ude/hjemme) med reglen om udebanemål i tilfælde af samlet uafgjort. I finalen spilles bedst af 3 kampe, her gælder kampen om udebanemål dog ikke. Alle kampe spilles udelukkende på PlayStation. Der spilles FUT (FIFA Ultimate Team).

Discovery Networks Danmark er den danske medievirksomhed bag blandt andet Kanal 5, 6’eren, Eurosport- og Discovery-kanalerne samt streamingtjenesterne Eurosport Player, Dplay og GOLFTV. Discoverys 12 tv-kanaler har en samlet kommerciel seerandel på 19 pct., hvilket gør Discovery til den tredjestørste kommercielle tv-gruppe i Danmark. På tværs af Discoverys platforme får brugerne en stærk kombination af seriøst underholdende programmer, nærværende reportager og førsteklasses sport som bl.a. fodboldlandsholdets kampe, Superligaen og OL. Discovery Networks Danmark har en dansk ledelse og er ejet af Discovery, Inc.

Besøg vores hjemmeside for flere nyheder om Discovery.