Få vores nyheder på mail

Discovery løfter sløret for flere nyheder i efteråret

Pressemeddelelse   •   Okt 03, 2017 14:00 CEST

Bubber springer i efteråret ud som vært på Kanal 5 i programmet 'Blind tillid med Bubber'. Fotokredit: Krestine Havemann /Discovery Networks Danmark

Efter en fantastisk start på efteråret, hvor flere seertalsrekorder er slået, er Discovery Networks Danmark nu klar med flere nye programmer. Både Lars Brygmann og Bubber springer i efteråret ud som værter i to stærke programformater på Kanal 5, og så snører landsholdet fodboldstøvlerne til de sidste to kvalifikationskampe i kampen om en plads til VM. Kanal 4 klar med endnu en sæson af ’Mænd på barsel’, der i år bogstavelig talt går helt til grænsen, mens Discovery Channel jagter Escobars gemte millioner.

Discovery Networks Danmark har haft en stærk start på efteråret. Den samlede programportefølje er vokset med 1,6%-point (P15-50, kommerciel share) i forhold til samme periode sidste år (YTD), og Discovery er dermed det tv-selskab blandt de kommercielle spillere på det danske tv-marked, der har oplevet den største vækst. Det er særligt 6’eren, Kanal 4 og Kanal 5, der kan tage æren for den flotte fremgang. Programmer som det nye lørdagsunderholdningsshow ’Studie 5’, kendisræset ’5.gear’ og intense landsholdskampe, har været medvirkende til, at Kanal 5 i efteråret kan bryste sig af blandt andet at have haft den bedste dag og uge nogensinde i Kanal 5’s historie. Nu løfter Discovery sløret for endnu flere nye programmer, der rammer skærmen i efteråret. Se alle nyhederne på efterårets programsite

Hvor der er vilje, er der vej

I ’Brygmann og krigsveteranerne’ følger vi ni danske krigsveteraner, der alle er vendt sårede hjem fra krig. De kaster sig ud på en vild mission om at gå 400 kilometer gennem et af verdens hårdeste terræner: det øde og bidende kolde Nordøstgrønland. Nogle gør det uden ben, med proteser og forbindinger – andre med kroniske smerter eller posttraumatisk stress efter at have set deres venner blive lemlæstede eller dræbt for øjnene af dem.

Lars Brygmann og et tv-hold er med dem på hele turen – både under de hårde forberedelser, hvor H.K.H. Kronprins Frederik besøger dem på en træningstur til Norge, og på selve turen når kampen mod smerterne og sindet for alvor begynder at sætte ind. ’Brygmann og Krigsveteranerne’ har premiere søndag den 8. oktober kl. 20.00 på Kanal 5. Efter det sidste program er løbet over skærmen på Kanal 5, er Discovery Channel den 26. oktober kl. 22.00 klar med programmet ’Grønlandsekspeditionen – den ultimative udfordring’, som går bag om ekspeditionen og holdet bag.

- Vi har haft en fantastisk start på efteråret, og faktum er, at det aldrig er gået bedre for vores hovedkanal Kanal 5, end det gør lige nu. Den succes kan både tilskrives et yderst veloplagt fodboldlandshold på vej mod VM og særligt vores mange vellykkede egenproduktioner, hvor vi med en helt særlig Kanal 5-DNA angriber både humoristiske, men også mere alvorlige emner, på en nytænkende måde, siger Programdirektør Anne Garlichs og fortsætter:

- Et program som ’Brygmann og Krigsveteranerne’ er et godt eksempel på, hvordan vi med vores programmer hele tiden arbejder på at gøre Kanal 5 til en af danskernes foretrukne hovedkanaler. Her dykker vi ned i et alvorligt emne, som i bund og grund handler om, hvordan vi ser og opfatter vores krigsveteraner herhjemme, men fortalt på en måde, så det appellerer bredt – både til dem, der vil have action og spænding, og til dem som er til de nære og personlige skildringer. Vi laver kort sagt programmer, der rammer danskerne, der hvor de er.

Bubber og babyer

Det er også på Kanal 5, at seerne kommer i bedste selskab med Bubber, der med blind tillid kaster sig i armene på otte kendte danskere, der alle har skabt overskrifter i medierne. ’Blind tillid med Bubber’ er en række uforudsigelige portrætter, hvor Bubber researcher for åben skærm under mottoet: ”Den der spørger godt, får gode svar”.

Bubber møder blandt andre forretningsmanden Flemming Østergaard, også kendt som Don Ø, hele Danmarks ”Rock Mama” Sanne Salomonsen, og tv-værten Eva Harlou, der senest er kommet i vælten, efter hun er begyndt at danne par med Grevinde Alexandras eks-mand, Martin Jørgensen. ’Blind tillid med Bubber’ har premiere på Kanal 5 den 12. oktober kl. 20.00.

Derudover vender helt nye sæsoner af to stærke Kanal 5 formater også tilbage i efteråret nemlig ’Svindlerjagt’ og ’5. halvleg’.

På Kanal 4 vender vi stærkt tilbage med succes-programmet fra sidste år ’Mænd på barsel’, når sæson 2 skydes i gang den 17. oktober kl. 21.00. Denne gang har vi vendt kompasset og er taget syd på – helt til grænsen – hvor mændene i ekstra høj grad vælger arbejdslivet fremfor barselslivet. Men, hvad sker der egentlig, hvis far pludselig skal have styr på hverdagen, hvor baby er i centrum, og middagslure, eftermiddagsflaske og sundhedsplejerskebesøg dikterer tiden? Det forsøger Kanal 4 igen at finde ud af, når en håndfuld fædre endnu engang sendes på barsel.

Jagten på Escobars millioner

På vores udenlandske kanaler Discovery Channel, ID, TLC, Discovery World, Animal Planet og Discovery Science finder du som altid knivskarpe udenlandske programmer lige fra prisvindende dokumentarer til mordmysterier og skæve underholdningsformater. I efteråret går vi også på jagt efter Pablo Escobars millioner, der efter sigende skulle været gravet ned på nøje udvalgte skjulesteder i Columbia.

Flere anslår Escobars faktiske formue til at være i omegnen af 25-50 milliarder dollars. Spørgsmålet er, hvor mange der stadig ligger gemt i den Colombianske jord? Det spørgsmål kommer vi måske nærmere i programmet ’Finding Escobar’s Millions’, der har premiere på Discovery Channel den 22. november kl. 22.00.

Unikke sportsoplevelser året rundt

Og så har vi som altid masser af live sport på 6’eren, Canal 9 og Eurosport-kanaler, der resten af året byder på en lang række store sportsoplevelser. FC København repræsenterer de danske faner i europæisk fodbold, hvor holdet i løbet af efteråret skal prøve at spille sig videre fra Europa League gruppespillet. Derudover byder Discovery på masser af fodboldkampe fra Alka Superligaen, der ser ud til at blive særdeles spændende i år, samt fodbold fra de største europæiske ligaer, Premier League, La liga og Serie A – for blot at nævne en del af det, der ruller over skærmen de kommende måneder.

Gå på opdagelse i efteråret på Discoverys mange kanaler lige her.

Discovery Networks Danmark dækker over 12 stærke tv-kanaler og to streamingtjenester – Dplay samt Eurosport Player. I Danmark kan vores kanaler ses af ca. 87 % af alle husstande. Vores kommercielle seerandel blandt danskere 15-50 år er ca. 22 %. Discovery Networks Danmark er en del af den nordeuropæiske region i det globale Discovery Networks International. Regionen omfatter 6 områder: Danmark, England & Irland, Benelux, Norge, Sverige og Finland. I den nordeuropæiske region når Discovery Networks ud til seere i 17 forskellige lande og territorier med 30 kanalbrands og hele 68 mio. seere hver måned.