Få vores nyheder på mail

Discovery og BBC laver global indholdsaftale og vil lancere ny streamingtjeneste

Pressemeddelelse   •   Apr 08, 2019 11:14 CEST

Discovery og

Den historiske aftale løber i 10 år og omfatter alle de ikoniske ”Planet Earth”-programmer samt populære genrer som videnskab, teknologi, eventyr, historie, rummet og dyr. Discoverys nye globale streamingtjeneste får premiere i 2020. Tjenesten kommer til at levere en overflod af eksisterende og nye naturprogrammer fra både BBC og Discovery.

Aftalen bygger på Discoverys og BBCs historiske samarbejde, som fører helt tilbage til 1985. Partnerskabet gør Discovery til det eksklusive hjemsted for BBCs velkendte naturprogrammer, men også en lang række fremtidige programmer, som er ved at blive lavet. Derudover har Discovery også købt de digitale rettigheder til hundredvis af timers dokumentarprogrammer fra BBC.

Når streamingtjenesten lanceres 2020 bliver den en hjørnesten i Discoverys unikke og voksende tilbud af services direkte til forbrugerne. David Zaslav, CEO i Discovery, glæder sig over aftalen:

“Som markedslederne indenfor naturhistorie og dokumentarprogrammer, ser Tony [BBC] og jeg meget frem til at arbejde sammen igen. Vores hold repræsenterer mere end 100 års erfaring på området. Discovery vil bruge den ekspertise til at lave den bedste globale streamingtjeneste til nysgerrige og passionerede seere fra alle generationer, som vil have den bedste, familievenlige historiefortælling i verden.”

”Fra planeterne til polerne, og alle arterne imellem, så har verden altid været en del af Discoverys DNA. Det at fortælle disse historier er vores mission, og det er mere vigtigt nu end nogensinde før. Den nye platform bliver den første globale direct-to-consumer service med BBCs ikoniske indhold.” slutter han.

Tony Hall, generaldirektør i BBC, udtaler:

”BBC laver fantastiske programmer om naturhistorie og videnskab. Programmerne er banebrydende og viser kvaliteten og dybden af vores viden på området. Det er vitalt for os, at vi også bliver ved med at investere i dem i fremtiden. Det her er vores største salg af indhold nogensinde og aftalen betyder, at BBC Studios og Discovery kommer til at arbejde sammen om at bringe vores indhold ud til hele verden med en ny fantastisk streamingtjeneste. Det bliver med genrens bedste indhold på en virkelig god, ny platform.”

Discovery Networks Danmark er den danske medievirksomhed bag blandt andet Kanal 5, 6’eren, Eurosport- og Discovery-kanalerne samt streamingtjenesterne Eurosport Player, Dplay og GOLFTV. Discoverys 12 tv-kanaler har en samlet kommerciel seerandel på godt 20 pct., hvilket gør Discovery til den tredjestørste kommercielle tv-gruppe i Danmark. På tværs af Discoverys platforme får brugerne en stærk kombination af seriøst underholdende programmer, nærværende reportager og førsteklasses sport som bl.a. fodboldlandsholdets kampe, Superligaen og Premier League. Discovery Networks Danmark har en dansk ledelse og er ejet af Discovery, Inc.

Besøg vores hjemmeside for flere nyheder om Discovery.