Få vores nyheder på mail

DISCOVERY OG DR INDGÅR PARTNERSKAB OM DE OLYMPISKE LEGE

Pressemeddelelse   •   Aug 09, 2017 11:58 CEST

Discovery Networks Danmark har indgået et nyt partnerskab med DR om at dele dækningen af vinter-OL i 2018 i PyeongChang, Korea, samt sommer-OL i 2020 Tokyo, Japan. Discovery beholder eksklusive rettigheder til halvdelen af de olympiske discipliner ved de to Olympiske Lege, inklusive ishockey, landevejscykling og tennis. Samtidig vises alle discipliner fra begge Olympiske Lege på Discoverys kommende streamingplatform, Eurosport Player.

Det er et helt nyt partnerskab, der skal formidle OL i PyeongChang i 2018 samt OL i Tokyo i 2020 til danskerne. I dag er det nemlig offentliggjort, at Discovery Networks Danmark og DR sammen kommer til at transmittere fra de ikoniske lege. Den danske aftale kommer i forlængelse af, at Discovery har indgået mere end 20 tilsvarende partnerskaber rundt om i Europa.

Med aftalen videresælger Discovery dele af de eksklusive free-to-air audiovisuelle rettigheder til de kommende to Olympiske Lege samt udvalgte digitale rettigheder til DR. Discovery og det Discovery-ejede Eurosport bevarer retten til at transmittere alle øjeblikke fra OL på tv såvel som på Discovery og Eurosports digitale og mobile tjenester. Dermed kan danskerne følge mere end 100 begivenheder live og on demand på alle enheder, når og hvor de vil.

”Vi er enormt tilfredse med, at det nu er lykkedes at finde en aftale med DR, som sætter seeren i centrum. Aftalen giver alle OL-fans chancen for at følge OL på den måde, der passer dem bedst og på den skærm, de foretrækker. Vi er samtidig meget glade for, at kunne tilbyde fuld adgang til samtlige begivenheder på vores Eurosport Player samt for at have eksklusiv adgang til tennis, cykling og ishockey på tv”, siger Anders Antonsen, SVP Nordics Sports, Discovery Networks Danmark.

OL er yderst populært i Danmark. I gennemsnit så alle danskere over 3 år mere end 20 timers tv fra OL i Rio i 2016. Under Legene i Rio var 19 ud af de 20 mest sete programmer i tv overhovedet om OL. Tilsvarende brugte alle danskere over 3 år mere end otte timer i alt på vinter-OL i Socchi i 2014.

DISCOVERY MED MASSIVE SPORTS-AMBITIONER

Discovery har de senere år investeret massivt i sportsrettigheder. I dag kan danskerne således følge fodboldlandsholdet på Kanal 5, Premier League på 6’eren og Alka Superligaen på Canal 9 og Eurosport 2 blandt meget andet.

Også Discovery Networks Danmarks amerikanske moderselskab, Discovery Communications Inc., har købt stort ind til gavn for danske tv-seere. Udover at købe Eurosport købte selskabet i 2015 de eksklusive rettigheder til OL i hele Europa for perioden 2018 til 2024.

”Siden vi offentliggjorde vores partnerskab med IOC, har det været Discoverys mål at engagere og underholde vores seere på tværs af Europa med den bedst mulige oplevelse af de Olympiske Lege på tværs af skærme. For at kunne virkeliggøre denne ambition vil vi sammen med stærke eksterne partnere bringe OL ud på flere skærme og på flere tjenester end nogensinde før – partnerskabet med DR udtrykker denne ambition tydeligt”, siger Christian Kemp, CEO, Discovery Networks Danmark.


FAKTA: FORDELINGEN AF RETTIGHEDER

Discovery - TV

Med aftalen får Discovery Networks Danmark eksklusiv adgang til live-dækning af 50 pct. af disciplinerne ved vinter-OL i 2018 i PyeongChang, Korea, samt ved sommer-OL i 2020 i Tokyo i Japan. Discoverys eksklusive rettigheder omfatter bl.a. ishockey, landevejscykling og tennis. I tillæg til de ovennævnte discipliner får Discovery også adgang til de håndboldkampe, der ikke har dansk deltagelse eller er semifinaler og finale. Discovery får endelig også adgang til tidsforskudt at sende de OL-begivenheder, som DR har eksklusiv live-adgang til.

Discovery – Digitale og mobile platforme

Discovery kan vise alle discipliner live og forskudt fra begge Olympiske Lege på Discoverys kommende streamingplatform, Eurosport Player.

DR - TV

DR får på sin side eksklusiv adgang til at live-dække de andre 50 pct. af de to Olympiske Lege, inklusive alle håndboldkampe med dansk deltagelse samt semifinaler og finale i håndboldturneringerne. DR får desuden adgang til tidsforskudt at sende de OL-begivenheder, som Discovery har eksklusiv live-adgang til.

DR – Digitale og mobile platforme

DR kan live-vise fra de discipliner, DR har eksklusive tv-rettigheder til. Øvrige discipliner kan vises forskudt.

***

For mere information kontakt venligst kommunikationschef Rasmus Breum Mariegaard på 31 31 87 78 eller rasmus_mariegaard@discovery.com

Discovery Networks Danmark er den danske medievirksomhed bag blandt andet Kanal 5, 6’eren, Eurosport- og Discovery-kanalerne samt streamingtjenesterne Dplay og Eurosport Player. Vores i alt 13 tv-kanaler har en kommerciel seerandel på godt 21 pct. På tværs af vores platforme får danskerne en stærk kombination af action-packed underholdning, nærværende reportager og førsteklasses sport som bl.a. fodboldlandsholdets kampe, Superligaen og Premier League. Discovery Networks Danmark har en dansk ledelse og er ejet af Discovery Communications.

Vedhæftede filer

PDF-dokument Word-dokument