Få vores nyheder på mail

Discovery/Eurosport klar til 4.000 timers vinter-OL

Pressemeddelelse   •   Feb 02, 2018 15:39 CET

OL-værterne Jesper Simo, Mette Cornelius, Zak Egholm og Signe Vadgaard. Foto: Discovery Networks Danmark / Carsten Andersen.

Med præcis en uge til de 23. Vinterlege i PyeongChang, Sydkorea, løfter Discovery Networks Danmark/Eurosport sløret for mediekoncernens dækning af vinter-OL, der markerer et nybrud i dansk OL-sending. Over 1100 kameraer og et mandskab på omkring 800 personer er klar til sende 4.000 timers vinter-OL fra Sydkorea, og i Danmark er OL-værterne og -eksperterne, der blandt andre tæller Peter Falktoft, Sophie Fjellvang-Sølling og Mikkeline Kirkgaard, klar til at tage danskerne helt tæt på verdens største vintersportsbegivenhed. Vinter-OL bliver sendt på Kanal 5 og Eurosport 1 og 2, og på Eurosport Player kan du som det eneste sted opleve samtlige OL-discipliner.

Når den olympiske ild tændes over PyeongChang, bliver det ikke alene startskuddet til de 23. vinterlege, men også til en af verdens største tv-produktioner. Som en del af Eurosport-familien, har Discovery Networks Danmark adgang til materiale fra over 1.100 rullende kameraer i PyeongChang, som leverer over 4.000 timers tv til Danmark og 47 andre europæiske markeder. Det kræver en kabelføring på over 9.500 km - mere end distancen mellem København og PyeongChang.

På et OL-pressemøde den 1. februar, præsenterede Discovery Networks Danmark/Eurosport sine planer for, hvordan mediekoncernen vil gribe OL-opgaven an og levere vinterlege til danskerne.

- For os som koncern er det her en af de allerstørste ting, vi har været med til at lave, og det er vi enormt stolte af. Vi kommer til at være en del af den største paneuropæiske tv-produktion, der nogensinde har fundet sted. Discovery viser OL på 48 forskellige markeder, og vi kommer på internationalt plan til at have 800 mand i PyeongChang samt 1.600 mennesker i de lokale markeder, der alle vil beskæftige sig med OL, sigerAnders Antonsen, SVP, Nordics Sports hos Discovery Networks Danmark.

Alt på én platform for første gang nogensinde

På europæisk plan har Discovery Networks de olympiske rettigheder frem til Sommer-OL i Paris 2024 – en aftale som blev indgået af moderselskabet Discovery Communications i 2015.

I Danmark er tv-rettighederne til vinter-OL i 2018 og sommer-OL i 2020, delt med DR, mens Discovery Networks Danmark har sikret sig digitale streamingrettigheder på samtlige discipliner. Det betyder at alt OL, hvert et sekund fra alle discipliner, bliver tilgængelig på streamingtjenesten Eurosport Player. Det er første gang i OL-historien, at samtlige discipliner kan ses fra én platform, og tillige første gang at et helt OL på den måde er fuldt ud digitaliseret.

- Vi har jo også et kæmpemæssigt Eurosport-maskineri i ryggen, og det giver os helt konkret unik adgang til enormt meget godt materiale og adgang til de allerstørste stjerner i Sydkorea – både dem der konkurrerer, som Lindsey Vonn, og dem der nu har en Eurosport-mikrofon i hånden, som legenden Bode Miller. Og så kan vi trække på eksempelvis vores norske og svenske kolleger, som jo er massivt til stede i PyeongChang. Alt det materiale de producerer, bliver også vores, fortæller sportsdirektør hos Discovery Networks Danmark, Anders Bay.

Vil tage dækningen til et nyt niveau

Til pressemødet blev Discovery Networks Danmark / Eurosports hold af værter og eksperter også præsenteret. Studieværterne Mette Cornelius, Zak Egholm og Jesper Simo vil stå i spidsen for live studiesending hver dag på Kanal 5 fra kl. 06:30 til ca.15:00 i programmet ’Go’ Morgen PyeongChang’, mens Signe Vadgaard bliver Discovery Networks Danmarks udsending i Sydkorea.

Hertil kommer en række af Danmarks klogeste vintersportshoveder, der blandt andre tæller Mikkeline Kierkgaard (kunstskøjteløb), Lene Nielsen (curling), Sophie Fjellvang-Sølling (ski cross), Casper Høygård (curling), Marie Henriksen (ishockey) og Peter Falktoft (snowboard og olympisk ekspert), der bliver nogle af de eksperter, som skal guide danskerne sikkert igennem legene.

- Normalt gør vi os meget i fodboldrettigheder, ligesom vi viser meget tennis og cykelløb, og lige nu er vi lidt ude af vores komfortzone. Vi har gudskelov et fedt hold, der er nysgerrige, ærgerrige og motiverede, og vi glæder os helt vildt. Vi er spændte, og først og fremmest vil vi omfavne den her begivenhed med den respekt, den fortjener. Med vores folk herhjemme og vores kolleger i hele Europa, vil vi tage dækningen til et helt nyt niveau, siger sportsdirektør, Anders Bay.

Peter Falktoft: Et mikrokosmos af alt det, jeg synes er spændende

En af de eksperter, som kommer til at have en fremtrædende rolle i dækningen, er den efterhånden garvede OL-vært, Peter Falktoft.

- Jeg tror, at når man har brugt det meste af sit liv på at rejse efter sne, så er det noget ganske særligt at se vinter-OL. Der er fodbold hele tiden, og der er nærmest en håndboldslutrunde hver weekend, så det er noget helt særligt, når der er vinter-OL. OL er bare noget helt særligt. Udover det sportslige, så er OL en geopolitisk sejr. Et mikrokosmos af alt det, jeg synes er spændende, siger Peter Falktoft, som bliver den tilbagevendende olympiske ekspert i live-sendingen fra OL-studierne på Kanal 5.

Foto: Discovery Networks Danmark / Carsten Andersen

OL-studiet kommer også til at huse Thomas Warberg og komikerkollega Brian Lykke, som skal stå i spidsen for ’OL Late Night’, som sendes hver aften kl. 22:30 på Kanal 5. Programmet er sprængfyldt med sjove klip, underholdende quizzer, kendis-gæster og ikke mindst de største OL-fails. Seerne vil få et yderst humoristisk og meget anderledes perspektiv på legene.

- OL Late Night kommer til at jagte de der småhistorier - der hvor nogen falder, nogen kikser, og nogen laver noget helt vildt. Det bliver med kærlighed og med det hele. Vi sidder også og hepper på, at nogle får metal. Vi glæder os som små børn, siger den nyudklækkede OL-vært Thomas Warberg.

Vinter-OL starter den 9. februar og afsluttes den 25. februar. Følg Vinterlegene på Kanal 5, Eurosport 1, Eurosport 2 og se hvert et sekund fra alle discipliner på streamingtjenesten Eurosport Player.

Gennem et paneuropæisk reklame- og indholdspartnerskab med Snapchat, har Discovery Networks / Eurosport også sikret, at over 55 millioner europæiske Snapchat-brugere kan følge Vinterlegene fra det populære sociale medie.

For mere information eller interviews med ovennævnte værter/eksperter, kontakt venligst pressechef hos Discovery Networks Danmark, Lena Bøgild: 20 43 29 19 / lena_boegild@discovery.com

Discovery Networks Danmark dækker over 12 stærke tv-kanaler og to streamingtjenester – Dplay samt Eurosport Player. I Danmark kan vores kanaler ses af ca. 87 % af alle husstande. Vores kommercielle seerandel blandt danskere 15-50 år er ca. 22 %. Discovery Networks Danmark er en del af den nordeuropæiske region i det globale Discovery Networks International. Regionen omfatter 6 områder: Danmark, England & Irland, Benelux, Norge, Sverige og Finland. I den nordeuropæiske region når Discovery Networks ud til seere i 17 forskellige lande og territorier med 30 kanalbrands og hele 68 mio. seere hver måned.

Vedhæftede filer

PDF-dokument