Få vores nyheder på mail

Eksklusivt på Kanal 5: Nu står Brittas døtre frem

Pressemeddelelse   •   Nov 14, 2018 13:20 CET

Britta Nielsens døtre, Samina og Jamilla Hayat, står i aften frem for første gang i ekslusivt interview på Kanal 5. Fotokredit: Discovery Networks Danmark

Kanal 5 bringer i aften kl. 21.00 et eksklusivt interview med den svindelsigtede Britta Nielsens døtre, der også er sigtede i sagen, og som indtil nu har været underlagt navneforbud. Samina og Jamilla Hayat er sigtet for hæleri af ’særlig grov beskaffenhed’.

Den 9. oktober blev offentligheden indviet i en af de største svindelsager i Danmarkshistorien: Den 64-årige Britta Nielsen er sigtet for at have bedraget sig til mindst 111 millioner kroner fra sin arbejdsplads, Socialstyrelsen.

Udover Britta Nielsen har tre andre været sigtet i sagen, men de har alle været underlagt navneforbud. Lørdag kom det frem, at Britta Nielsens søn var en af de tre sigtede, og han er ligesom Britta Nielsen nu varetægtsfængslet i 24 dage. Her til formiddag blev navneforbuddet ophævet på de andre sigtede i sagen – Britta Nielsens to døtre, som har indvilliget i at stille op til et længere interview, som sendes på Kanal 5 i aften kl. 21.00.

Ifølge politiet har de modtaget en betydelig del af pengene, som de angiveligt vidste kom fra deres mors millionsvindel. Hidtil har det været særdeles sparsomt med oplysninger fra de involverede, men nu fortæller døtrene deres version af historien og forholder sig til politiets sigtelser.

I programmet ‘Brittas døtre taler ud’, løfter Samina og Jamilla Hayat for første gang sløret for et liv med luksusrejser, dyre biler og konkurrenceheste for millioner, og ikke mindst chokket da de pludselig bliver sigtet for en forbrydelse, de ikke mener, de har begået.

- “Lige meget hvor angstprovokerende det måtte være at stå frem med ansigt og navn, så er man nødt til at gøre det i forhold til den hetz, der er kørt, og alle gisningerne. Vi vil gerne have vores version ud,” siger Samina Hayat i interviewet til Kanal 5.

Hun og søsteren har sagt ja til at svare på alle spørgsmål denne ene gang. Efterfølgende vil de ikke udtale sig til pressen.

Ifølge de to døtre ændrede familiens levestandard sig efter faderens død i 2005 - tre år efter at Britta Nielsen ifølge sigtelsen begyndte at bedrage sin arbejdsplads for millioner.

Til Kanal 5 fortæller 31-årige Samina Hayat, at hun siden 2007 har købt og solgt op mod 60 konkurrenceheste til priser på op til 100.000 euro per styk. Pengene til de mange heste kom ifølge Samina Hayat fra Britta Nielsen.

Den tre år ældre Jamilla Hayat fortæller, at hun blandt andet har modtaget en halv million kroner til køb af en bil. Trods de dyre vaner afviser Britta Nielsens døtre, at de har kendt til moderens påståede kriminalitet.

- “Jeg kan godt forstå, at man tænker, det virker helt ekstremt. Hvorfor er der ikke nogen klokker, der har ringet? Men for os har det været sådan gennem hele vores liv. Det har ikke været på en gang, at de her ting er blevet købt. Det er sket gradvist”, siger Jamilla Hayat, der suppleres af sin lillesøster:

- “Man sætter ikke spørgsmålstegn ved noget, når det kommer fra ens mor. Man stoler på sin mor”, siger hun.

Efter programmet ’Brittas døtre taler ud’ har været sendt på Kanal 5, kan interviewet ses uredigeret i sin fulde længde på Dplay.dk

Discovery Networks Danmark er den danske medievirksomhed bag blandt andet Kanal 5, 6’eren, Eurosport- og Discovery-kanalerne samt streamingtjenesterne Eurosport Player og Dplay. Discoverys 12 tv-kanaler har en samlet kommerciel seerandel på godt 20 pct., hvilket gør Discovery til den tredjestørste kommercielle tv-gruppe i Danmark. På tværs af Discoverys platforme får brugerne en stærk kombination af seriøst underholdende programmer, nærværende reportager og førsteklasses sport som bl.a. fodboldlandsholdets kampe, Superligaen og Premier League. Discovery Networks Danmark har en dansk ledelse og er ejet af Discovery, Inc.

Besøg vores hjemmeside for flere nyheder om Discovery.