Få vores nyheder på mail

Nations League får danskerne til at strømme til skærmene

Pressemeddelelse   •   Nov 20, 2018 18:32 CET

På trods af en lidt skuffende sidste kamp mod Irland i går, mener Flemming Povlsen, at Nations League har været en stor succes både for landsholdet og fansene. Bl.a. sikrer gruppesejren en bedre seedning til EM-kvalifikationen. På seersiden har det nye format også formået at trække danskerne til skærmen.

Flemming Povlsen er ikke i tvivl. Første år med Nations League har været en stor succes for landsholdet. Efter sommerens exit i VM mod Kroatien og en konflikt mellem spillere og forbund, fik Nations League et noget turbulent indtog på den danske fodboldscene:

”Det har været noget af en tur i rutsjebanen. Fra hele farcen med kampen mod Slovakiet og frem til nu, hvor Danmark står som vinder af gruppen. Der er ingen tvivl om, at Nations League har haft høj prioritet for spillerne.

De har taget ejerskab og rakt ud efter både gruppesejr og avancement til det fine selskab i gruppe A næste gang. Det danske hold er vokset de seneste måneder. De er fløjet ind i Nations League på vingerne af en stærk VM-slutrunde. Vi kan godt tillade os at have forventninger til fortsættelsen”siger Flemming Povlsen.

Han fortæller også, at det nu bliver spændende at se, hvordan holdet tager det gode momentum med sig, når kvalifikationen starter i marts. Og om danskerne formår at bryde modstandernes forsvar op – for den udfordring vil holdet utvivlsomt møde igen.

558.000 seere har i gennemsnit fulgt landsholdet i Nations League

Hvis man ser nærmere på seertallene gennem turneringen, har det nye format også været en stor succes. Gennemsnitstallet ligger højere end nogen venskabskampe, Kanal 5 har vist gennem tiderne. Hos Discovery Networks Danmark, der har rettighederne til Nations League og EM-kvalifikationen, er tilfredsheden stor:

”Danskerne har i dén grad taget Nations League til sig. Det er vi selvfølgelig glade for. Det er et helt nyt format både for os, spillerne og publikum, men alle har taget turneringen og muligheden for at vinde EM-billetter på en ny måde alvorligt. Over hele linjen har vi set engagerede landshold og fans og seerne har været med hele vejen.” Anders Antonsen, nordisk sportschef og COO i Discovery Networks Danmark.

Indtil videre har DBU sikret sig 10 millioner i ekstra indtægter, fordi Danmark vandt sin pulje. Og så giver gruppesejren også mulighed for at vinde en billet til EM, hvis kvalifikationen i 2019 glipper:

”Jeg tror roligt, man kan slå alle forventningerne om en række sløve venskabskampe til jorden. Der har virkelig været meget på spil. Både penge, prestige og EM-billetter. Det er jo ikke kun Danmarks kampe, der har været interesse for. Især de stærke gruppers kampe har der været interesse for. Og det bliver ekstra spændende om to år, når Danmark er med oppe i det allerbedste selskab i Nations League.” uddyber Anders Antonsen.

Landsholdets gruppesejr gør vejen til EM nemmere

Nations Leagues sidste kampe spilles i aften. Bl.a. vises den afgørende kamp mellem Sverige og Rusland på 6’eren, mens alle aftenens kampe som altid vil kunne følges på Eurosport Player. Turneringen finder sin

vinder til sommer, når gruppevinderne mødes i Nations League-finalekampene ”Final Four”: Her tørner Holland, Portugal, Schweiz og England sammen om Nations League-trofæet.

Næste gang landsholdet stempler ind på Kanal 5 er i foråret, når EM-kvalifikationen begynder. Danmark finder sin kvalifikationsgruppe d. 2. december, når UEFA trækker lod. Gruppesejren sikrer i øvrigt, at Danmark kommer op i samme seedningslag som Tyskland og flere andre, stærke nationer. Det kan gøre vejen til EM nemmere for de danske landsholdsherrer.

Discovery Networks Danmark er den danske medievirksomhed bag blandt andet Kanal 5, 6’eren, Eurosport- og Discovery-kanalerne samt streamingtjenesterne Eurosport Player og Dplay. Discoverys 12 tv-kanaler har en samlet kommerciel seerandel på godt 20 pct., hvilket gør Discovery til den tredjestørste kommercielle tv-gruppe i Danmark. På tværs af Discoverys platforme får brugerne en stærk kombination af seriøst underholdende programmer, nærværende reportager og førsteklasses sport som bl.a. fodboldlandsholdets kampe, Superligaen og Premier League. Discovery Networks Danmark har en dansk ledelse og er ejet af Discovery, Inc.

Besøg vores hjemmeside for flere nyheder om Discovery.