Få vores nyheder på mail

Kanal 5's dramasatsning i fint selskab: GIDSELTAGNINGEN UDTAGET TIL BERLINALEN

Pressemeddelelse   •   Jan 20, 2017 14:01 CET

Photo Credit: Chris Geisnæs / Discovery Network Danmark

Kanal 5's nye dramaserie får verdenspremiere på den prestigefyldte Berlin Filmfestival. Festivalen har netop offentliggjort, at ’Gidseltagningen’, der er produceret af SAM Productions, er udtaget som en af de vigtige visninger på den internationale filmfestival i midten af februar. 

’Gidseltagningen’, der får premiere til foråret, er Kanal 5s nye store dramaserie af Kasper Barfoed, efter idé af Adam Price og Søren Sveistrup, der står bag tidligere dramasuccesser som ’Borgen’ og ’Forbrydelsen’.

Dramaserien tager udgangspunkt i et af vor tids største skrækscenarier: en terroraktion i hjertet af København og har både etablerede og fremadstormende skuespillere på rollelisten: Johannes Lassen, Paprika Steen, Sara Hjort Ditlevsen, Dar Salim, Henning Jensen, Tommy Kenter, Alexandre Willaume og Cecilie Stenspil.

- Jeg er utrolig glad og meget beæret over, at ’Gidseltagningen’ får verdenspremiere på Berlinalen, hvor så mange fantastiske værker er blevet lanceret gennem årene, siger hovedforfatter og instruktør på ’Gidseltagningen’ Kasper Barfoed.

’Gidseltagningen’ - eller ’Below the Surface’ - som serien hedder på engelsk, bliver den 15. februar 2017 vist i Berlinale Special Series programmet, der er festivalens vindue for det populære serielle dramaformat. En kategori, der blev indført i 2015 som en direkte konsekvens af tv-seriens fremmarch.

Udtagelsen er dermed også den foreløbige kulmination på den programstrategiske rejse, som Discovery Network Danmark har været på gennem de senere år. Det har betydet nytænkende programformater, stærke reportageserier, store sportsrettigheder og nu også ambitiøs serie-fiktion på Discoverys danske kanaler: Kanal 4, Kanal 5, 6’eren og Canal 9.

- Det er et kæmpe skulderklap, at Gidseltagningen er udtaget til Berlinalen, og det understreger i den grad, at Kanal 5 for alvor er gået ind i kampen om at servere drama på højt internationalt niveau til danskerne. Vi har en klar ambition om, at Kanal 5 skal være en af de fire største hovedkanaler i Danmark, og ’Gidseltagningen’ er en ekstrem vigtig brik i den strategi, siger Anne Garlichs, Kanalchef på Kanal 5.

SAM Productions er en forfatterbaseret tv-serie producent. Virksomheden blev oprettet i 2014 og er eget ligeligt af Meta Louise Foldager Sørensen, Adam Price, Søren Sveistrup og STUDIOCANAL. Ambitionerne har fra start været at levere kvalitetsbevidste tv-serier både lokalt og internationalt, hvilket for alvor bliver skudt i gang med tre store premierer fra virksomheden i 2017.

- Vi er utroligt stolte over, at vores allerførste produktion får verdenspremiere på Berlinalen. Vi kunne ærlig talt ikke have drømt om en bedre måde at lancere de første episoder af ’Gidseltagningen’, der fra begyndelsen kommer i det allerfineste selskab, udtaler CEO for SAM Productions, Meta Louise Foldager Sørensen.

’Gidseltagningen’ er en serie i 8 afsnit, der sætter en række yderst aktuelle emner til debat om vor tids store frygt for terrorisme. En tidlig oktober-morgen får 15 uskyldige danskere pludselig vendt deres liv på hovedet, da deres metrotog bliver kapret af ukendte gerningsmænd, der truer med at dræbe dem én efter én, hvis de ikke får deres krav opfyldt. Det bliver startskuddet på en historisk gidselaktion, som i løbet af én enkelt uge ændrer Danmark for altid. 

’Gidseltagningen’ har hentet støtte fra Creative Europe Media samt Public Service Puljen, der ikke siden 2008 har tildelt et større enkeltstående beløb til en serie. Dramaserien har allerede vakt interesse internationalt og er solgt til flere lande af salgsagent STUDIOCANAL, der er medejer af SAM Productions, og har bidraget til at indhente den store internationale andel af seriens finansiering.

For mere information:
Lena Bøgild, Chef for PR & Digital, Discovery Network Danmark:
lena_boegild@discovery.com / 20 43 29 19

Discovery Networks Danmark dækker over 12 stærke tv-kanaler og to streamingtjenester – Dplay samt Eurosport Player. I Danmark kan vores kanaler ses af ca. 87 % af alle husstande. Vores kommercielle seerandel blandt danskere 15-50 år er ca. 22 %. Discovery Networks Danmark er en del af den nordeuropæiske region i det globale Discovery Networks International. Regionen omfatter 6 områder: Danmark, England & Irland, Benelux, Norge, Sverige og Finland. I den nordeuropæiske region når Discovery Networks ud til seere i 17 forskellige lande og territorier med 30 kanalbrands og hele 68 mio. seere hver måned.