Få vores nyheder på mail

Kanal 5 satser på dansk dramaserie i absolut topklasse

Pressemeddelelse   •   Okt 14, 2016 09:05 CEST

'Gidselstagningen' er Kanal 5's nye store dramasatsning til foråret.

Dansk drama på internationalt højt niveau. Det er ambitionen, når Kanal 5 i foråret 2017 kaster sig ud i en historisk satsning med den nye dramaserie 'Gidseltagningen'. I de bærende roller ses Paprika Steen, Johannes Lassen og Sara Hjort Ditlevsen, mens blandt andre Dar Salim, Cecilie Stenspil, Henning Jensen, Alexandre Willaume og Allan Hyde er nogle af de andre store navne på rollelisten.

'Gidseltagningen' er en psykologisk crime-thriller skabt af forfatter og instruktør Kasper Barfoed efter idé af folkene bag 'Borgen' og 'Forbrydelsen', Adam Price og Søren Sveistrup. Serien tager udgangspunkt i et af vor tids største skrækscenarier: en gidseltagning i hjertet af København.

- Der er noget både uhyggeligt og fascinerende ved en gidseltagning som forbrydelse. Den nære og komplekse relation mellem gidsel og gidseltager rummer på én gang muligheden for meget stærke karakterfortællinger og kan samtidig sætte en række yderst aktuelle emner til debat om vor tids store frygt for terrorisme, fortæller Adam Price, Creative Executive Producer, SAM Productions.

I 'Gidseltagningen' får 15 danskere deres liv vendt på hovedet en regnvåd morgen i oktober, da den metro, de har søgt ly i, bliver kapret af ukendte gerningsmænd, der truer med at likvidere gidslerne ét efter ét.

- Serien udspiller sig i otte afsnit over otte dage. En spændingsserie, men også en serie hvor vi kommer tæt på de mennesker - professionelle som civile - der alle gennemlever det mest dramatiske, de kommer til at opleve i deres liv. For hvad vil der rent faktisk ske, hvis terroren for alvor rammer ned iblandt os i form af en spektakulær gidseltagning? Hvem vil komme i spil? Hvordan vil forhandlere, efterforskere, aktionsstyrker og efterretningsagenter arbejde sammen? Og ikke mindst, hvordan vil det opleves for de helt almindelige danskere, der uforvarende ender i orkanens øje, uddyber seriens hovedmanuskriptforfatter og instruktør, Kasper Barfoed, der blandt andet har instrueret filmene 'Sommeren 92' og 'Kandidaten'.

'Gidseltagningen' har hentet rekordstor støtte fra Public Service Puljen, der ikke siden 2008 har tildelt et større enkeltstående beløb til én serie. Dramaserien har også vakt stor interesse internationalt og er allerede solgt til flere lande.

- Vi har en klar ambition om, at Kanal 5 skal være en af de fire største hovedkanaler i Danmark, og dramaserien 'Gidseltagningen' bliver prikken over i’et for at nå i mål med dette projekt. Kanalen er allerede stærk på krimi og action-packed underholdning. Fra 2017 har kanalen også drama på højt, internationalt niveau, og bliver dermed en kanal med stor relevans og høj underholdningsværdi for rigtig mange danskere, siger Maiken Wexø, Programdirektør i Discovery Networks Danmark.

'Gidseltagningen' får premiere på Kanal 5 i foråret 2017.

'Gidseltagningen' er produceret af SAM Productions for Kanal 5, Discovery Networks Danmark. STUDIOCANAL er international distributør, og serien er støttet af Public Service Puljen, som administreres af Det Danske Filminstitut, samt EU’s kulturstøtteprogram Creative Europe.

Discovery Networks Danmark dækker over 12 stærke tv-kanaler og to streamingtjenester – Dplay samt Eurosport Player. I Danmark kan vores kanaler ses af ca. 87 % af alle husstande. Vores kommercielle seerandel blandt danskere 15-50 år er ca. 22 %. Discovery Networks Danmark er en del af den nordeuropæiske region i det globale Discovery Networks International. Regionen omfatter 6 områder: Danmark, England & Irland, Benelux, Norge, Sverige og Finland. I den nordeuropæiske region når Discovery Networks ud til seere i 17 forskellige lande og territorier med 30 kanalbrands og hele 68 mio. seere hver måned.