Få vores nyheder på mail

Nervepirrende eDerby i K.B. Hallen: FCK vinder eSuperligaen

Pressemeddelelse   •   Apr 17, 2019 21:31 CEST

FCK vinder eSuperliga 2019, fotokredit: Krestine Havemann /Discovery Networks Danmark

Vinderen af den 2. sæson af eSuperligaen er FCK. Det står klart efter en spændende finalerunde og et vaskeægte ”eDerby” i K.B. Hallen, som ikke skuffede på hverken underholdningsværdi eller FIFA-spil i verdensklasse. Løverne slog rivalerne fra Vestegnen i to intense kampe og kan som nye eSuperliga-mestre hjemtage en rekordpræmiesum på hele 180.000 kr.

Foran over 1500 tilskuere i en nybygget K.B. Hallen og seerne på Canal 9 og dplay, kunne FCK lade sig hylde i en konfetti-regn som de nykårede mestre i anden sæson af eSuperligaen – en national esportturnering i konsolspillet EA SPORTS FIFA 19. Med en samlet sejr på 6-2 over Brøndby kunne FCK'erne også tage trofæet fra de regerende mestre. 

Efter grundspillet stod det klart, at det var FC København, FC Helsingør, Brøndby IF, Randers FC, Esbjerg FB, Vejle Boldklub, Vendsyssel FF og Hobro IK som skulle i kamp om præmiepuljen på 365.000 kr. Og efter to spændende semifinaler var der altså lagt op til et vaskeægte eDerby, som klokken ca 21:00 onsdag blev afsluttet med FCK som eSuperliga-mestre.

-Det er sindssygt, fuldstændig sindssygt, lød det fra FCK'eren Marcus "Marcuzo" Jørgensen før han og holdkammeraten August "Agge" Rosenmaier kunne løfte trofæet og lade sig hylde som nye mestre. 

- Den her anden sæson vi leverer, og den her finale - det er fuldstændig fantastisk. Vi får guldet hjem hvor det hører til, sagde en glad Agge fra scenen, hvor han også anerkendte modstanderne fra Brøndby: 

- Det er en helt vild følelse. Selvfølgelig har vi store forventninger til os selv og vores holdkammerater, fordi vi er favoritter. Men det er en helt anden ting at gøre det under så stort pres og mod så stor en modstander. Det er lettere sagt end gjort. Det er fantastisk at sætte et mål, og så gøre det. 

- Det er vores alles fortjeneste. Jeg er meget stolt, afsluttede den tidligere verdensmester og sendte en venlig hilsen til holdet bag FIFA-stjernerne. 

Denne sæsons eSuperliga Finals har budt på flere spændende og tætte kampe med FIFA i absolut verdensklasse. De forsvarende mestre fra Brøndby spillede sig med nød og næppe videre i kvartfinalens døende minutter mod Esbjerg. FCK slog Hobro ud i kvartfinalen, hvor eSuperliga-topscoren Marcus ’Marcuzo’ Jørgensen var i målhumør med imponerende fem mål. I semifinalen ventede Vejle Boldklub, der, i modsætning til første sæson, måtte se sig slået af løverne i de afgørende kampe i eSuperligaen. Dermed var spændingen i den grad til at tage at føle på i K.B. Hallen, da de forsvarende mestre fra Vestegnen tørnede sammen med løverne fra hovedstaden.

Arrangører: eSuperligaen fortsætter med at levere 

Arrangørerne bag eSuperligaen er Divisionsforeningen, Dreamhack og mediekoncernen Discovery Networks Danmark.

Og ifølge Discovery Networks er man godt tilfredse med at eSuperligaen fortsætter med at levere underholdning fra øverste hylde.

- K.B. Hallen leverede en smuk kulisse for et fantastisk arrangement, hvor vi igen fik syn for, at FIFA kan noget særligt. Vi er meget tilfredse med at have leveret et stærkt produkt til de danske FIFA-fans, og hvor vi bare kan se, at eSuperligaen med sæson to fortsat har godt fat i danskerne, understreger Nordisk sportsdirektør for Discovery Networks Danmark, Anders Antonsen og fortsætter:

- Igen i år har vi set det danske FIFA-miljø fra sin bedste side, hvor spillerne har disket op med et hav af intense kampe. Og det bliver ikke meget større, når man kan afrunde denne sæson med et ægte eDerby. Med det vi har set i dag, er der ingen tvivl om, at Finals har et setup på højde med andre store esport-begivenheder.

De otte klubber i eSuperliga Finals deler en rekordstor præmiesum på 365.000 kroner imellem sig. Vinderne fra FCK tager 180.000. eSuperligaens andenplads kan hente 70.000 kroner i præmiepenge.

Se resultaterne af eSuperliga Finals 2019 og den samlede stilling i eSuperliga 2019 her: http://esuperliga.dk/stilling/

Discovery Networks Danmark er den danske medievirksomhed bag blandt andet Kanal 5, 6’eren, Eurosport- og Discovery-kanalerne samt streamingtjenesterne Eurosport Player, Dplay og GOLFTV. Discoverys 12 tv-kanaler har en samlet kommerciel seerandel på 19 pct., hvilket gør Discovery til den tredjestørste kommercielle tv-gruppe i Danmark. På tværs af Discoverys platforme får brugerne en stærk kombination af seriøst underholdende programmer, nærværende reportager og førsteklasses sport som bl.a. fodboldlandsholdets kampe, Superligaen og Premier League. Discovery Networks Danmark har en dansk ledelse og er ejet af Discovery, Inc.

Besøg vores hjemmeside for flere nyheder om Discovery.