Få vores nyheder på mail

Overlæge i ’sygeplejerskesagen’ fra Nykøbing Falster: ”Det er det mest skræmmende, jeg overhovedet kan forestille mig”

Pressemeddelelse   •   Mar 26, 2019 08:00 CET

Ophavsret: Discovery Networks Danmark. Må kun bruges til omtale af Discovery Networks Danmarks programmer.

’Dødsdjævel’ og ’koldblodig morder’. Sådan blev hovedpersonen omtalt i retten i én af de mest chokerende kriminalsager i dansk retshistorie - ’sygeplejerskesagen’ fra Nykøbing Falster. Sagen om drabsforsøg på forsvarsløse patienter er omdrejningspunktet i første afsnit af Kanal 5’s nye krimiformat ’Forbrydelser der rystede Danmark’. I ni afsnit får seerne unikt indblik i nogle af de mest skelsættende og iøjnefaldende krimisager, heriblandt ’Guldfuglen’, drabet på Emilie Meng og terrorattentatet på Krudttønden. Premieren er den 27. marts kl. 21:00 på Kanal 5 og Dplay.

Den 27. marts blænder Kanal 5 op for endnu et stærkt format i kanalens stolte tradition for kvalitetskrimi. Denne gang er det Danmarkshistoriens største og mest skelsættende forbrydelser, der er omdrejningspunktet – fortalt af de mennesker, der oplevede dem allertættest på. Og netop de rammende og åbne fortællinger åbner op for nye og ukendte sider af de ellers massivt omtalte kriminalsager. Seriens første afsnit er ingen undtagelse.

Unik adgang til politiets bevismateriale

I premiereafsnittet, ’Sygeplejerskesagen’, kommer vi helt tæt på Danmarks vel nok mest berygtede sygeplejerske, Christina Hansen, der i 2017 blev idømt 12 års fængsel for fire drabsforsøg på forsvarsløse patienter, der var indlagt på Nykøbing Falster Hospital.

Én person der i høj grad var tæt på Christina Hansen, er tidligere overlæge og kollega til den dømte, Niels Lundén. Han giver et unikt interview om det gruopvækkende forløb fra start til slut: Fra mistanken mod Christina Hansen vækkes på afdelingen, til han må bortvise hende med øjeblikkelig virkning efter en dramatisk nattevagt, hvor tre af hendes patienter dør, og kun en enkelt kan genoplives.

- Det er det mest skræmmende, jeg overhovedet kan forestille mig. Patienter der kommer ind på et hospital, er forsvarsløse. Der er ingen, der kan passe på dem, udover de læger og sygeplejersker, der netop er der, udtaler Niels Lundén i programmet om den skæbnesvangre sag.

Seerne bliver også præsenteret for detaljerne omkring, hvordan Christina Hansen skadede de forsvarsløse patienter. Det er nemlig lykkedes Kanal 5 at få unik adgang til politiets eget bevismateriale i sagen, der afslører grusomme detaljer om bl.a. gerningsvåbnet - en kanyle indeholdende en livsfarlig cocktail af stesolid og morfin.

Tættere på, end vi har været før

De resterende otte afsnit i programserien fortsætter ad samme linje, når centrale skikkelser og vidner giver et detaljeret indblik i blandt andet drabet på Emilie Meng, Danmarkshistoriens største kup mod Dansk Værdihåndtering i 2008, bandekonflikten i København og terrorattentatet på Krudttønden, hvor forhenværende statsminister, Helle Thorning Schmidt, fortæller åbenhjertigt om dagen i 2015, da Danmark blev ramt af terror.

Vi dykker også ned i rockermiljøet og går helt tæt på Jønke, der står frem og fortæller om de voldsomme forbrydelser, han var involveret i som én af Danmarks mest toneangivne Hells Angels rockere.

Seerne kan også glæde sig til historien om ’Guldfuglen’ fortalt af dem, der var allertættest på sagen. Blandt andet Brian Sandberg, der fortæller om de konkrete skud- og voldsepisoder, der endte med at koste ex-rockeren flere års fængsel, samt aldrig offentliggjorte lydoptagelser med politiets ’Guldfugl’.

- ’Forbrydelser der rystede Danmark’ skriver sig ind i en række af stærke krimiformater på Kanal 5. Vi laver krimi med nerve og nærhed, og som forsøger at komme lidt tættere på, end vi har været før. Det var blandt andet klart med programmet om ’Ubådssagen’ og interviewet med Britta Nielsens døtre, som vi bragte sidste år, fortæller programchef hos Discovery Networks Danmark, Anne Garlichs og fortsætter:

- I denne programserie kommer vi igen tættere på, og får helt nyt indblik i ellers meget velkendte sager, som på ene eller anden måde har været en del af vores fælles bevidsthed, afslutter hun.

’Forbrydelser der rystede Danmark’ har premiere d. 27. marts kl. 21:00 på Kanal 5 og Dplay. Serien behandler følgende store sager:

  • Det største kup (Dansk Værdihåndtering) – her møder man blandt andre GS4-vagten, der stod alene med en flok bevæbnede røvere under Danmarkshistoriens største kup.
  • Guldfuglen – den store rockersag – her medvirker ex-rockeren Brian Sandberg, ligesom det er lykkedes at få fat i aldrig offentliggjorte lydoptagelse med ’Guldfuglen’.
  • Manden i den røde bil - her møder man blandt andre brugtvognsforhandleren, der uden at vide det, købte gerningsmandens røde bil, som var helt central i sagen.
  • Jønke – rockermordet – her beretter Jønke selv om sine voldsomme oplevelser i rockermiljøet.
  • Loyal to Familia – her kommer man helt tæt på en række centrale sager og på banden.
  • Krudttønden – terror i København – her medvirker forhenværende statsminister, Helle Thorning Schmidt, der åbenhjertigt sætter ord på terrorangrebet, der chokerede danskerne.
  • Drabet på Emilie Meng – her fortæller en veninde til den dræbte om den forfærdelige episode, der endnu er uopklaret.
  • Ungdomshuset – den store politiaktion – her møder man folk fra både inde- og udefra, der aldrig har stået frem før. 

Discovery Networks Danmark er den danske medievirksomhed bag blandt andet Kanal 5, 6’eren, Eurosport- og Discovery-kanalerne samt streamingtjenesterne Eurosport Player, Dplay og GOLFTV. Discoverys 12 tv-kanaler har en samlet kommerciel seerandel på godt 20 pct., hvilket gør Discovery til den tredjestørste kommercielle tv-gruppe i Danmark. På tværs af Discoverys platforme får brugerne en stærk kombination af seriøst underholdende programmer, nærværende reportager og førsteklasses sport som bl.a. fodboldlandsholdets kampe, Superligaen og Premier League. Discovery Networks Danmark har en dansk ledelse og er ejet af Discovery, Inc.

Besøg vores hjemmeside for flere nyheder om Discovery.