Få vores nyheder på mail

STJERNEFRØ I SPIDSEN FOR DISCOVERYS OL-DÆKNING: SIGNE VADGAARD SKAL BRINGE DANSKERNE TÆT PÅ DEN MEST OMFATTENDE VINTER OL-DÆKNING NOGENSINDE

Pressemeddelelse   •   Nov 01, 2017 08:30 CET

Signe Vadgaard kommer til at stå i spidsen for Discovery Networks Danmark og Eurosports omfattende dækning af Vinter-OL i Pyeongchang, Sydkorea.

Når den olympiske ild om 100 dage tændes i Pyeongchang, Sydkorea, er det sportsværten Signe Vadgaard, der står klar til at formidle vinterlegene til danskerne for Discovery Networks Danmark og Eurosport. Som spydspids i dækningen på Kanal 5, Eurosport og Eurosport Player skal hun guide danskerne igennem mediehusets ambitiøse satsning på at levere den mest omfattende og dybdegående dækning af vinterlegene nogensinde.

I dag er der præcist 100 dage til, at de suverænt bedste fra vintersportens verden flokkes til Sydkorea for at konkurrere i verdens største vintersportsbegivenhed – Vinter-OL. I spidsen for Eurosportsdækning af den traditionsrige begivenhed står Signe Vadgaard, der skal formidle vintersport hjem til de danske tv-skærme, tablets og smartphones

Signe Vadgaards dækning vil kunne følges på Kanal 5, Eurosport 1 og Eurosport 2 samt streamingtjenesten Eurosport Player, der er den eneste danske platform, hvor al livedækning fra OL er samlet.

Eurosport Player vil være det eneste sted, fans kan se hvert sekund, hver atlet og enhver sportsgren både online, på mobil og tablet-enheder eller tilsluttede tv'er. Mere end 4.000 timers dækning og 100 arrangementer vil være tilgængelige. Eurosport Player bliver altså stedet, hvor danskerne kan personliggøre og definere deres egen olympiske oplevelse.

Danskerne skal føle, de står midt i begivenhederne

Bevæbnet med sin mikrofon, en kameramand og en direkte linje hjem til studierne i Danmark, bliver det Signe Vadgaards opgave at bringe danskerne helt tæt på de traditionsrige vinterlege og fortælle de mange historier, der omgiver en så prestigefyldt sportsbegivenhed.

- OL er noget helt særligt for mig. Mange bruger et helt voksenliv på at træne sig op til det, så jeg er vildt glad for at få lov til at komme helt tæt på atleterne og fortælle deres historier. Og så er der alt det, der omgiver atleterne: disciplinerne - også dem vi ikke kender, og den vilde produktion, der går i at afholde et Vinter-OL og sende det ud til resten af verden. Alt dét skal danskerne føle, de står lige midt i, når vi går i luften, siger vært på Eurosport Signe Vadgaard.

Selvom hun har stået på ski hele sit liv, har den spirende OL-værtinde ikke 20 års erfaring med dækning af vintersport eller ekspertviden om alpint skiløb på CV’et. Hun har til gengæld en dyb passion for sport og en upoleret spørgelyst, som hun vil tage i brug, så både vintersportsentusiasterne og alle dem, der ikke kender forskel på skeleton og bobslæde, vil blive underholdt hjemme i stuerne, når hun reporterer live fra Sydkorea:

- Min rolle er ikke at være ekspert på skihop, langrend eller bobslæder. Det har vi samlet den bedste flok af eksperter til at klare. Min rolle er at bringe danskerne tættere på Vinter-OL på en anden måde ved at finde de lidt skæve historier og tage folk bagom atleterne og disciplinerne, siger Signe Vadgaard.


Foto: Krestine Havemann/Discovery Networks Danmark

Vinter-OL der hvor danskerne er

Og netop en ny og anderledes tilgang er præcis, hvad seerne kan forvente af den samlede vinter OL-dækning fra Eurosport i Sydkorea. Danskerne kan forvente både overblik, overraskelser og oplysning, når den olympiske ild tændes i Pyeongchang den 9. februar 2018.

Bag Signe Vadgaard gør et europæisk produktionshold sig i disse dage nemlig klar til at sende den mest omfattende og dybdegående dækning af de forstående vinterlege, verden endnu har set. Ifølge Anders Antonsen, Nordisk sportsdirektør hos Discovery Networks Danmark, så handler det for mediehuset om at gøre Vinter-OL relevant for flere danskere ved at være til stede, der hvor de er.

- Grundlæggende vil vi formidle Vinter-OL på en ny måde, og på en måde som er mere relevant og tættere på seerne. Derfor er Signe vores frontfigur. Og derfor kommer vi til at sende Vinter-OL, der hvor danskerne er – både på tv, via vores partnerskab med Snapchat, på sociale medier, og jo i særlig grad via Eurosport Player, som er det eneste sted, hvor seerne kan få den fulde Vinter-OL-dækning, siger Anders Antonsen.

Tilsat et hold af de skarpeste eksperter og kommentatorer for deres respektive discipliner og en oplagt Vinter-OL-værtinde til at styre løjerne, ser Anders Antonsen frem til at 100 dage bliver til 0.

- Nu er der kun 100 dage til, og nedtællingen er for alvor begyndt. Vi håber på, at vi med en omfattende dækning på tre af vores kanaler og en massiv digital tilstedeværelse kan få endnu flere danskere til at heppe med, når legene begynder, afslutter han. 

Discovery Networks Danmark har indgået et partnerskab med DR om at dele dækningen af vinter-OL i 2018 i PyeongChang, Korea, samt sommer-OL i 2020 Tokyo, Japan. Discovery beholder eksklusive rettigheder til halvdelen af de olympiske discipliner ved de to Olympiske Lege, inklusive ishockey, landevejscykling og tennis. Samtidig vises alle discipliner fra begge Olympiske Lege på Discoverys kommende streamingplatform, Eurosport Player.

Discovery Networks Danmark dækker over 12 stærke tv-kanaler og to streamingtjenester – Dplay samt Eurosport Player. I Danmark kan vores kanaler ses af ca. 87 % af alle husstande. Vores kommercielle seerandel blandt danskere 15-50 år er ca. 22 %. Discovery Networks Danmark er en del af den nordeuropæiske region i det globale Discovery Networks International. Regionen omfatter 6 områder: Danmark, England & Irland, Benelux, Norge, Sverige og Finland. I den nordeuropæiske region når Discovery Networks ud til seere i 17 forskellige lande og territorier med 30 kanalbrands og hele 68 mio. seere hver måned.