Få vores nyheder på mail

STOR GIRO-SATSNING PÅ KANAL 5, EUROSPORT OG EUROSPORT PLAYER

Pressemeddelelse   •   Maj 01, 2018 12:16 CEST

Kanal 5, Eurosport og Eurosport Player sender som de eneste Giro d’Italia i Danmark. Udover den klassiske dækning på TV, lancerer Eurosport Player et nyt format der skal give cykelentusiasterne endnu bedre dækning af den første af årets tre grand tours, hvor hele seks danskere er med, når løbet skydes i gang på fredag.

Grand Tour-sæsonen åbnes på spektakulær vis, når Giro d’Italia på fredag går i gang med en 10 kilometer lang enkeltstart i Jerusalems gader. Israel er nemlig helt ekstraordinært vært for løbets tre første etaper, inden feltet styrer mod mere vante veje i Italien.

Rundturens tre første etaper kan ses på både Kanal 5 og Eurosport, hvor de kompetente kommentatorer Thomas Bay, Brian Holm og Jesper Worre vil guide seerne igennem etaperne. Oven i det er der studie med op- og nedtakt før og efter etaperne, hvor vært Søren Klæstrup styrer slagets gang.

Som noget helt nyt suppleres hele tv-dækningen også af et helt nyt digitalt tiltag på streaming tjenestesten Eurosport Player. Her kan cykelentusiaster også følge løbet, hvor cykelkommentator Rasmus Petersen og cykelrytter og tidligere dansk mester Sebastian Lander supplerer dækningen med anekdoter og italienske fraser.

Ny guldalder på vej for dansk cykling
- Giroen rammer vores platforme på et tidspunkt, hvor der er håb, om at dansk cykling står foran en ny gylden æra med ryttere, der vil frem i verden. Seksdanske ryttere stiller til start, og det er en anledning for os til at teste nye greb på et af verdens mest spektakulære løb. Derfor har det været naturligt for os at supplere den traditionelle dækning med en ny digital satsning, der giver danske cykelentusiaster den bedste second screen oplevelse, siger Anders Bay, der er sportsdirektør for Discovery Networks Danmark.

- Under hele Giroen vil man på Eurosport Player kunne opleve ”Giro d´Italia al dente”. Her udfordrer vi alle konventioner i forhold til den klassiske måde at dække sportsbegivenheder på. Kort fortalt forvandler vi hver eneste etape til en ”diskussionsklub”. Både før og efter – men også under etapen. Det betyder, at vi hele tiden hopper frem og tilbage mellem studie og live-signal fra Italien. Vi nørder igennem og dyrker detaljen, fortæller Anders Bay.

Udover op- og nedtakt fra studiet og den nye dækning på Eurosport Player, bliver seerne også forkælet med interviews og historier om løbets mange danskere, og hvad der ellers sker i og omkring Giro-feltet. Discovery sender et hold til Italien, som løbende rapporterer fra de italienske landeveje.

Seks danske ryttere til start
Og der bliver rigeligt at tage sig til. For med seks danskere til start, kommer en naturlig del af fokus til at være på de danske ryttere Michael Mørkøv (Quick-Step), Mads Würtz Schmidt (Katusha), Christopher Juul-Jensen (Mitchelton-Scott), Lars Bak (Lotto Soudal) samt Niklas Eg og Mads Pedersen, som begge kører for Trek Segafredo.

- Det er en spændende flok, som rummer forskellige kvaliteter. Det bliver interessant at se, at om de kan tage de toneangivende takter med fra forårets løb, hvor flere af danskerne viste superform. Der er nok ingen af dem, som kommer til at blande sig i toppen af klassementet, hvor den forsvarende mester Tom Dumoulin og Chris Froome må forventes at skulle køre om sejren. Men jeg glæder mig rigtig meget til at se Mads Pedersen, som specielt i den anden uge vil kunne gå efter en etapesejr, forklarer Thomas Bay, som skal kommentere løbet på Kanal 5 og Eurosport.

Udover aktiviteterne på Eurosport, Kanal 5 og Eurosport Player vil der er også være masser af gode sager på eurosport.dk. Her vil man blandt andet kunne finde, etapeprofiler, highlights, interviews samt deltage i Cycling Predictor-spillet, hvor man sammen med sine venner skal forudse Giroens gang, etape for etape.

Hvis man vil følge løbet på Eurosport Player, som kan man få to ugers gratis adgang ved at klikke ind her.

På Eurosport og Eurosport Player kan du som det eneste sted følge alle de tre store Grand Tours live:

Giro d’Italia (4.-27. maj)

Tour de France (7.-29. juli)

Vuelta a Espana (25. august – 16. september)

Discovery Networks Danmark dækker over 12 stærke tv-kanaler og to streamingtjenester – Dplay samt Eurosport Player. I Danmark kan vores kanaler ses af ca. 87 % af alle husstande. Vores kommercielle seerandel blandt danskere 15-50 år er ca. 22 %. Discovery Networks Danmark er en del af den nordeuropæiske region i det globale Discovery Networks International. Regionen omfatter 6 områder: Danmark, England & Irland, Benelux, Norge, Sverige og Finland. I den nordeuropæiske region når Discovery Networks ud til seere i 17 forskellige lande og territorier med 30 kanalbrands og hele 68 mio. seere hver måned.